Uygulama ile Aç

X platformuna kızdı, Starlink hesaplarını dondurdu

X platformunun temsilci atamaması ve sansür düzenlemelerine uymaması Brezilya adaletini kızdırdı. Mahkeme Starlink banka hesaplarının dondurulması talimatını verdi.

Geçtiğimiz aylarda ülkemizde temsilci bulundurmadığı için ceza almanın kıyısından dönen X platformu Brezilya’da daha sert bir tutumla karşı karşıya. Ülkedeki operasyonlarını sonlandırmasına rağmen Brezilya makamları Elon Musk’ın yakasını bırakmıyor.

Brezilya’nın Yüksek Seçim Mahkemesi Başkanı ve Yüksek Federal Mahkeme hakimi Alexandre de Moraes tarafından yapılan tehdit sonrasında X platformu ülkedeki operasyonları sonlandırmıştı. Moraes, şirketin yasal temsilcilerinden birini “sansür emirlerine uymadığı” takdirde tutuklamakla tehdit etmişti. Site ise aktif haldeydi.

Ayrıca bkz.

Tehdit sonrası X, Brezilya'daki faaliyetlerini sonlandırdı

Sansür konusunda taleplerin karşılanmasını ve bir temsilci atanmasını isteyen mahkeme ise gözünü Starlink şirketine dikti. Alınan bir karar sonrasında Starlink şirketinin banka hesaplarının dondurulduğu belirtildi.  

X şirketi ise yaptığı açıklamada Brezilya kanunlarının aksine davranmaya zorlandıklarını, mahkeme başkanının aldığı kararların kanunsuz olduğunu ve bu kanunsuz taleplerin belgelerini yayınlamaya başlayacaklarını duyurdu.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
17 Yorumun Tamamını Gör