Uygulama ile Aç

Apple kullanıcıları dikkat! iOS'unu güncellemeyenler yüksek risk altında olabilir

CERT-In, iOS, iPadOS, macOS, tvOS, watchOS, Safari, Xcode ve visionOS dahil olmak üzere çeşitli Apple ürünleri ve yazılım sürümlerinde yüksek riskli güvenlik açıkları tespit etti.

Önde gelen siber güvenlik kuruluşu olan Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekibi Hindistan (CERT-In), çeşitli Apple ürünlerindeki önemli güvenlik açıkları konusunda bir uyarı yayınladı. Yayımlanan uyarıda, iOS, iPadOS, watchOS, macOS ve visionOS dahil olmak üzere birden fazla Apple yazılım platformundaki güvenlik riskleri belirlendi.

Apple kullanıcılarına yazılımlarını güncellemeleri tavsiye edildi

Siber güvenlik kurumu, bu açıkların giderilmemesi halinde saldırganların bu cihazlardaki hassas bilgilere erişebilmesine olanak tanıyabileceği konusunda uyardı. Bu uyarı Apple'ın iPhone 16 serisinin dünya çapında lansmanıyla aynı zamanda yapıldı.

İşte güvende kalmanız için ihtiyacınız olan güncellemelerin tam listesi:

Ayrıca bkz.

İşte iPhone'lara gelecek Apple Intelligence'ın yol haritası

CERT-In ayrıca boşlukların giderilmemesi durumunda ortaya çıkabilecek potansiyel etkilere de değindi. iOS ve iPadOS'un 18 veya 17.7'den önceki sürümlerine sahip kullanıcılar DoS saldırıları, bilgi ifşası ve güvenlik kısıtlamalarını aşma gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilir.

macOS'un eski sürümlerinde veri manipülasyonu, DoS, siteler arası betik çalıştırma sorunları yaşanabilir. tvOS ve watchOS ürünleri benzer risklerle karşı karşıya kalırken, Safari ve Xcode'un eski sürümleri sahteciliğe ve güvenlik kısıtlamalarını aşmaya karşı savunmasız olabilir.

Bu güvenlik endişelerine yanıt olarak CERT-In, tüm Apple kullanıcılarına cihazlarına en son yazılım güncellemesini yüklemelerini ve yetkisiz faaliyetlere karşı dikkatli olmalarını önerdi. Kurum ayrıca kullanıcıları gerekli güvenlik önlemlerinin alındığından emin olmaları konusunda uyardı.

Bu uyarı, merakla beklenen iPhone 16 serisinin piyasaya sürülmesinden sadece birkaç gün sonra yayınlanarak durumun aciliyetini vurguladı. CERT-In'in bu tür uyarıları yayınlaması ilk değil. Bu ayın başlarında, kurum ayrıca Google Chrome tarayıcısındaki güvenlik açıkları konusunda da uyarıda bulunmuştu.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş