Uygulama ile Aç

Cevdet Yılmaz: Borsa ve kriptoya vergi gelmeyecek

Türkiye’deki kripto para borsalarına ve Borsa İstanbul’a yönelik vergi düzenlemesinde önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Borsa, kripto vergileri gündemimizden düştü” dedi.

Türkiye’deki kripto para ve borsa yatırımcılarının gündemini meşgul eden vergi düzenlemesi hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Bilindiği üzere kripto para borsaları ve Borsa İstanbul’da her işlemden vergi alınması planlanıyordu. Bu düzenleme, geçtiğimiz ay ertelenmişti. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, “Borsa, kripto vergileri gündemimizden düştü” dedi.

Borsa ve kriptoya vergi yok

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bloomberg ile gerçekleştirdiği röportajda bu yıl için yeni bir vergi paketinin söz konusu olmadığını belirtirken, borsa ve kripto vergilerinin de gündemden düştüğünü ifade etti. Yılmaz, “Borsa vergisi gündemimizde yok. Bir dönem tartışıldı ve gündemimizden düşmüş oldu” derken, kripto vergisinin de gündemlerinde olmadığını ekledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz Haziran ayında yeni vergi paketinin içerisinde yer alan düzenlemenin ertelendiğini açıklamıştı. Gündemde artık olmayan düzenlemeye göre ülkemizde faaliyet gösteren kripto para borsalarına yatırılan her meblağdan on binde 4 oranında, Borsa İstanbul’da ise hisse alımı başına on binde 2 vergi uygulanacaktı.

Ayrıca bkz.

FED faiz indirdi, Bitcoin yükselişe geçti: Şimdi ne olacak?

Yılmaz, enflasyon muhasebesi uygulamasının geleceğine de bu yıl sonunda yapılacak değerlendirmeyle karar verileceğini, yatırımları gözetici bir yasal düzenlemenin yapılabileceğini söyledi. Genel vergi oranlarıyla ilgili adımların atıldığını anımsatan Yılmaz, “Önümüzdeki süreçte esas konumuz istisna ve muafiyetleri mümkün olduğunca daraltmak. Bundan sonra genel vergi oranlarında, kanuni vergi oranlarında çok değişiklik beklememek gerekir artık.” dedi.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
7 Yorumun Tamamını Gör