Uygulama ile Aç

Deprem bölgesindeki bazı illerde konteyner eczaneler kuruldu

Türk Eczacıları Birliği (TEB), 81 ilden eczacıların bağışladığı ilaçlar ile deprem bölgesindeki bazı illerde gezici eczaneler kurarak depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Deprem bölgelerinde ilaç ve tıbbi malzeme konusunda büyük bir ihtiyaç söz konusu. Türk Eczacıları Birliği (TEB), 81 ilden eczacıların bağışladığı ilaçlarla 5 ilde konteyner eczane kurdu. Gezici tır eczane ile de ilaç yardımı yapılıyor.

TEB tarafından 5 ilde birden fazla noktaya kurulan "tır ve konteyner eczaneler" 24 saat hizmet veriyor. Bu eczanelerde en çok ihtiyaç duyulan ilaç ve medikal malzemeler yer alıyor. Kronik hastalığı olan depremzedeler de ilaçlarına mobil eczanelerden ulaşabiliyor.

Bölgeye gönderilen tır eczane ve konteyner eczanelerin güncel konumları afet.teb.org.tr üzerinden takip edilebiliyor. Bu haberi hazırladığımız 10.02.2023 Cuma günü saat 16.00'a göre güncel konumlar şöyle:

Ayrıca bkz.

Sosyal medyada provokatif deprem paylaşımlarına ceza!

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney şu açıklamalarda bulundu:

"Öncelikle olarak ağrı kesiciler, ateş düşürücüler, yaralanmalarda kullanılan kremler, serumlar, hastaların kronik hastalıklarda kullanmış oldukları ilaçlar var tansiyon ilaçları gibi. Bebek bezleri var ve ilaçların hepsi ücretsiz olarak vatandaşlarımıza ulaştırılmaktadır."

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
2 Yorumun Tamamını Gör