Uygulama ile Aç

Google'dan güvenlik adımı: Mavi onay işareti arama sonuçlarında gösterilecek

Mavi onay işareti Google arama sonuçlarına taşınıyor. Site adreslerinin yanında çıkacak onay rozeti ile internet kullanıcılarının sahte veya aldatıcı sitelere girmesi engellenecek.

Google, kullanıcıların sahte veya dolandırıcı site bağlantılarına tıklamaktan kaçınmasını kolaylaştırmak adını yeni bir doğrulama özelliğini deniyor. Google arama sonuçlarında işletme bağlantılarının yanında şirketin gerçek olduğunu, tanınan markadan faydalanmaya çalışan bir taklitçi olmadığını gösteren mavi doğrulanmış onay işareti gösterilecek.

Ayrıca bkz.

Microsoft, Windows'un arama fonksiyonuna yapay zeka ekliyor

Google aramalarda mavi onay işareti

Onay işaretinin üzerine gelindiğinde “Google'ın işaretleri, bu işletmenin söylediği işletme olduğunu gösteriyor" şeklinde bir mesaj gösterilecek. Bu, web sitesi doğrulama, Merchant Center verileri ve elle inceleme gibi şeylerle belirleniyor.

Google, arama sonuçlarında gösterilecek onay işaretlerine ilişkin resmi bir duyuru yapmadı. Şu anda az sayıda kullanıcıyla test ediliyor gibi görünüyor.

Kaspersky gibi bazı antivirüs programları, uzun süredir arama sonuçlarına onay işaretini yerleştiriyor. İnternet güvenliği programı kullanmayan kullanıcıların da olduğu düşünüldüğünde bu özelliğin varsayılan olarak Google tarafından sunulması daha iyi olacak.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
1 Yorumun Tamamını Gör