Uygulama ile Aç

Google Fotoğraflar, yapay zekayla düzenlenen resimleri etiketleyecek

Google Fotoğraflar'a yapay zeka güncellemesi: Google Photos uygulaması artık bir fotoğrafın yapay zekayla düzenlenip düzenlenmediğini ve fotoğrafların birleştirilip birleştirilmediğini gösterecek.

Google, önümüzdeki haftadan itibaren Fotoğraflar uygulamasında yapay zeka ile düzenlenen fotoğrafları belirgin bir şekilde gösterecek. Fotoğraf bilgilerine bakıldığında “Google AI ile düzenlendi” etiketi görülebilecek.

Ayrıca bkz.

Gemini Live artık Türkçe olarak kullanılabiliyor

Google Fotoğraflar ve Google One Mühendislik Direktörü John Fisher, fotoğraf düzenlemenin yapay zekayla oldukça kolaylaştığını belirterek şeffaflığı artırmak adına Google Photos’da AI düzenlemelerini görmeyi kolaylaştıracaklarını söyledi. Google Fotoğraflar, bir fotoğrafın Google AI ile düzenlendiğini gösterecek. Güncelleme, önümüzdeki haftadan itibaren kademeli olarak kullanıma sunulacak.

Google, etikette bir fotoğrafın üretken yapay zekayla düzenlendiğini belirtmenin yanı sıra IPTC meta verilerini kullanarak bir fotoğrafın birkaç farklı görüntüden öğeler içerdiğine de gösterecek.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş