Nüfusun yüzde 8'i bu dilleri konuşuyor
Desteklenen yeni dillerden bazıları şu şekilde: Afar, Kantonca, Manx, Nko, Punjabi, Tamazight ve Tok Pisin. Ayrıca Awadhi ve Marwadi gibi Hintçeye yakın diller ve Seychellois ve Mauritius gibi Fransız Kreolleri (kreol: birkaç dilin karışımından oluşan dil) de var. Google'dan Isaac Caswell, "yeni dillerin yaklaşık dörtte birinin Afrika'dan geldiğini" söyledi.
Desteklenen yeni dillerin tümü yaygın olarak kullanılmasa da şirket bu güncellemeyle dillerin korunmasına da katkıda bulunmak istiyor. Hatta desteklenen bazı dillerin aktif konuşmacısı bile olmayanları var. Google, güncellemenin her dilin en yaygın çeşitlerine odaklandığını iddia ediyor.
Bu, Google Çeviri'nin gerçek dünyada güvenilir ve kullanışlı sonuçlar sunmasına olanak tanıyacak. Toplamda Google Çeviri tarafından desteklenen 110 yeni dil nüfusun yüzde 8'ini temsil ediyor. Bu, dünya çapında 614 milyondan fazla aktif konuşmacı anlamına geliyor.
Şirket, 2022 yılında Çeviri konusunda iddialı planlarını ilerletmişti. O dönemde şirket, yapay zekanın gücü sayesinde hedefin 1.000'e kadar dili desteklemek olduğunu belirtmişti. Ayrıca Apple’ın dil çeviri hizmetiyle aradaki farkı daha da artırıyor. Şu anda Apple Translate 20'den fazla dili destekliyor ve bu sayı oldukça az görünüyor.
Haberi DH'de Gör
{{body}}
{{/longBody}} {{^longBody}}{{body}}
{{/longBody}}