Uygulama ile Aç

Instagram 18 yaş altı kullanıcılara yeni kısıtlamalar getirdi

Instagram tarafından yapılan duyuruyla birlikte artık 18 yaş altı tüm yeni ve mevcut Instagram kullanıcıları kısıtlı DM'lere ve Uyku Modu gibi özelliklere sahip olacak.

Instagram, reşit olmayan kullanıcılarına yönelik yeni çalışmasını sahibi Meta'nın resmi web sitesinden duyurdu. Yapılan duyuruda Meta yetkilileri, "genç hesaplarının" diğer ülkeler ile birlikte Türkiye'de de Ocak ayından itibaren kullanılmaya başlayacağını belirtti.

Genç hesapları ile alınacak yeni önlemler belli oldu

Ayrıca bkz.

Instagram'da yenilik: Dikey profil ızgaraları test ediliyor

Instagram'ın duyurduğu yeni özellikler ile birlikte ebeveynler artık tam olarak kontrolü ele alabilecek. Genç hesap kapsamında kullanıcıların ebeveynleri, çocuklarının hesaplarını denetleyerek ayarlarını yönetebilecek. İsteyen ebeveynler ise ayarları kendilerinin yönetmelerine izin verebilecek.

Yeni kısıtlama ile birlikte ebeveynler, çocuklarının hangi içeriklerle ilgili başlıkları seçtiğini görebilecek ve son bir haftada hangi kullanıcılar ile mesajlaştıklarına göz atabilecek. Ancak mesajların içeriğine erişim sağlanamayacak. Ayrıca, ebeveynler çocuklarının uygulamayı kullanma sürelerini belirleyip, belirli saat aralıklarında Instagram'a girmelerini de engelleyebilme hakkına sahip olacak.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
3 Yorumun Tamamını Gör