Uygulama ile Aç

iOS 18 sonrası Fotoğraflar uygulaması nasıl özelleştirilir?

Fotoğraflar uygulamasının yeniden tasarımı, Apple'ın iOS 18'de yaptığı en tartışmalı değişikliklerden biri oldu. Apple, beta test süreci boyunca güncelleme yapmaya devam ediyor.

Apple iOS 18 ile birlikte tüm bölümleri tek bir arayüzde birleştiren birleşik bir kütüphane görünümü sunuyor. Böylece Fotoğraflar uygulamasına önemli bir tasarım değişikliği gelmiş oldu. Bu yeni düzen gezinmeyi kolaylaştırmayı amaçlasa da bunu tercihlerinize göre uyarlamak isteyebilirsiniz.

Fotoğraflar uygulaması tasarımı tamamen yenilendi

iOS 18'de, Fotoğraflar uygulamasındaki ana fotoğraf ızgarasının dışındaki her şey bir koleksiyon olarak kabul ediliyor. Bunlar ise aşağıdaki başlıkları içeriyor:

Ayrıca bkz.

CERT-In: iOS'unu güncellemeyenler yüksek risk altında olabilir

Her koleksiyon, otomatik olarak oluşturulan slayt gösterilerinden belirli görüntü türlerine yönelik filtrelere kadar fotoğraflarınızı görüntülemeniz ve düzenlemeniz için farklı yollar sunuyor.

Koleksiyonlar nasıl özelleştirilir ve yeniden sıralanır?

Koleksiyonların sırasını kolayca değiştirebilir ve hangilerinin görüntüleneceğini seçebilirsiniz. Koleksiyonlarınızı özelleştirerek en sık kullandığınız özellikleri önceliklendirebilir ve fotoğraf tarama deneyiminizi ihtiyaçlarınıza daha uygun hale getirebilirsiniz. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

  1. Fotoğraflar uygulamasını açın.
  2. Ana görünümün en altına kadar kaydırın.
  3. Özelleştir ve Yeniden Sırala seçeneğine dokunun.
  4. Özelleştirme menüsünde, bir koleksiyonu görünümden kaldırmak için yanındaki onay işaretini kaldırabilir ve bir koleksiyonun yanındaki üç çubuğa dokunup basılı tutabilir, ardından konumunu yeniden düzenlemek için sürükleyebilirsiniz.
  5. Değişikliklerinizden memnun kaldığınızda, çıkmak ve ana Fotoğraflar görünümüne dönmek için sağ üst köşedeki " X " simgesine dokunun.

Unutmayın, tercihleriniz değiştikçe daha fazla ayarlama yapmak için her zaman bu menüye geri dönebilirsiniz. Yeniden tasarlanan Fotoğraflar uygulamasını keşfederken, farklı koleksiyon düzenlemelerini denemek için biraz zaman ayırın. Böylece genel deneyimi geliştiren fotoğraf kitaplığınızla etkileşim kurmanın yeni yollarını keşfedebilirsiniz.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş