Uygulama ile Aç

İstanbul'da taksi sorununu çözecek gelişme: Dijital taksi dönemi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yeni taksi sistemi kabul edildi. İstanbul'da 2.500 yeni taksi kullanıma sunulacak. Bu taksiler dijital özellikleriyle öne çıkacak.

İstanbul’da taksi sorunun çözümü için ilk adım atılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni taksi sistemi teklifi bu defa kabul edildi. İstanbul’da 2.500 yeni taksi hizmete sunulacak ve bu taksiler sadece mobil uygulamadan yolcu alacak. İBB tarafından uçtan uca denetlenecek.

“Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi” adı verilen yeni sistem UKOME’de oy birliği ile kabul edildi. Yeni sistem ilk olarak 2.500 yeni taksi ile hayata geçirilecek. Yeni sistem dijital ve güvenli yapısıyla öne çıkacak.

Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi Özellikleri Neler?

Yeni taksiler yalnızca mobil uygulama ve entegre taksi durakları üzerinden yolcu alımı yapacak. Tepe lambasız olarak hizmet verecek. Taksi şoförü ile yolcu arasında güvenlik bölmesi bulunacak. Bu taksiler, mevcut taksilerden farklı tasarımda olacak.

Yeni sistemin tamamen dijital, takip edilebilir ve denetlenebilir bir sistem olduğu belirtiliyor. Uçtan uca denetlenebilen seyahat imkanı sunulacak. Şoförler yolcu seçemeyecek. Sürücüler İBB Ulaşım Akademisi tarafından sertifikalandırılmış şoförlerden oluşacak. Nakit ödeme yapılamayacak. Ödemelerde yolcudan komisyon veya ek ödeme alınmayacak. Standart taksimetre tarifesi üzerinden ücretlendirme yapılacak.

Ayrıca bkz.

Sürücüsüz taksi hizmeti Waymo, aylık 400 bin yolculuğa ulaştı

Uygulama Tabanlı Taksi Sisteminin Avantajları Neler?

Yolcu Açısından:

Taşımacı Açısından:

Kamu Açısından:

Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi Ne Zaman Hayata Geçirilecek?

Yeni sistem için kesin bir tarih açıklanmadı. Bugün UKOME toplantısında kabul edilen yeni sistemin önümüzdeki günlerde teknik detayları belirlenecek. Ardından İBB Meclisi ihale yapacak. İhale sonrasında yeni sistem hayata geçirilecek. Sistemin ne zaman hayata geçirileceği İBB Meclisi tarafından belirlenecek.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
101 Yorumun Tamamını Gör