Uygulama ile Aç

M4 iPad Pro için iPadOS 18 güncellemesi durduruldu: İşte nedeni

iPhone’lar için bu hafta iOS 18, iPadOS 18 ve Mac bilgisayarlar için macOS Sequoia sürümlerini yayınlayan Apple, M4 iPad Pro özelinde iPadOS 18 güncellemesini durdurdu.

Bildiğiniz gibi merakla beklenen iOS 18, iPad’ler için iPadOS 18 ve Mac bilgisayarlar için macOS Sequoia dün gece destekli tüm cihazlar için indirmeye sunuldu. Ancak geçtiğimiz saatlerde Apple, M4 iPad Pro için sürpriz şekilde iPadOS 18'in dağıtımını durdurdu. Yeni güncellemenin iPad'leri kullanılamaz hale getirdiği belirtiliyor.

M4 iPad Pro için iPadOS 18 güncellemesi durduruldu

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Apple, M4 işlemcili yeni iPad Pro’lar için iPadOS 18 dağıtımı kısa süreliğine durdurdu. Söz konusu sorunun nedeni ise henüz açıklanmış değil. Ancak ilk olarak Reddit'te ortaya çıktı ve kullanıcılar, iPadOS'un en son sürümünü yüklemeyi denedikten sonra iPad'lerinin kullanılamaz duruma veya "brick" hale geldiğinden şikayetçi.

Örneğin bir kullanıcı, durumu "Güncelleme sırasında bir noktada iPad'im kapandı ve artık açılmıyor, Apple Store'a götürdüm ve tamamen bozulduğunu doğruladılar ancak Apple Care'im olmasına rağmen bana yenisini verebilmeleri için mühendislerine gönderilmesi gerekiyor" olarak paylaştı. Ayrıca sosyal medya platformlarında buna benzer çok sayıda konu bulunuyor. 

Ayrıca bkz.

Apple'dan iPad'lere güncelleme: İşte iPadOS 18'in tüm yenilikleri

Şu an için Apple, yaptığı duyuruda sorunu kabul ederek, "Az sayıda cihazı etkileyen bir sorunu çözmek için çalışırken M4 iPad Pro modelleri için iPadOS 18 güncellemesini geçici olarak kaldırdık." dedi. Güncellemenin tekrar aktif hale geleceği tarih ise henüz açıklanmadı. Dolayısıyla bir M4 iPad Pro'nuz varsa ve benzer sorunlar yaşıyorsanız, yetkili birimlere ulaşmanızı tavsiye ediyoruz.

Peki iPadOS 18 uyumlu iPad modelleri neler?



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
3 Yorumun Tamamını Gör