Uygulama ile Aç

Pegasus, pilotların anonslarını yapay zeka ile yolcuların diline çevirecek

Pegasus Hava Yolları, pilotların anonslarını klonlayarak yapay zeka ile çeviri yapmaya ve yolcuların kendi diline tercüme etmeye başladı. Yeni sistem, Sevilla seferinde ilk kez kullanıldı.

Pegasus Hava Yolları, yapay zekayı uçuşlarındaki anonslarda kullanmaya başladı. Pilotların İngilizce anonsları yapay zeka ile yolcuların ana diline çevrilecek.

Yapay zekalı pilot anonsu özelliği İspanyolca, Arapça ve Rusça konuşan ülkelerdeki seferlerde kullanılacak. Pilotun ses tonu klonlanarak gerçekçi bir şekilde ilgili dilde anons yapılacak.

Uygulama ilk olarak 24 Eylül’deki Sevilla seferiyle hayata geçirildi. Ekim sonu itibarıyla İspanyolca, Arapça ve Rusça konuşan ülkelerdeki tüm seferlerde uygulanacak. Yapılan anonslarda uçuş bilgileri, hava durumu, varış noktası, kaptan adı ve uçuş süresi gibi bilgiler yolcularla paylaşılacak.

Ayrıca bkz.

Meta'nın yapay zeka sohbet robotuna ünlülerin sesleri ekleniyor

Pegasus, yapay zeka ile ses klonlama ve farklı dillerde anons sistemini 2023’te ABD’de Silikon Vadisi’nde kurulan Pegasus Innovation Lab bünyesinde geliştirdi. Sistem Voiser AI isimli yapay zeka aracını kullanarak erkek ve kadın pilotların sesini doğal bir şekilde klonluyor ve yolcuların diline çeviriyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
2 Yorumun Tamamını Gör