Uygulama ile Aç

Pixel 9, Android 14 ile geliyor: Peki, Android 15 ne zaman yayınlanacak?

Google'ın yakın zamanda tanıttığı yeni Pixel 9 telefonları Android 14 ile geliyor. Peki, Android 15 güncellemesi ne zaman yayınlanacak?

Google’ın Pixel 9 serisini tanıttığı etkinlikte Android 15’in final sürümünün de yayınlanması bekleniyordu ancak bu gerçekleşmedi. Google, yalnızca zaman çizelgesini yayınladı ve Android 14 yayınlanma tarihlerine benzer bir tablo karşımızda.

Ayrıca bkz.

Android 15 Beta 4.2 yayınlandı: Hangi telefon güncelleme alacak?

Android 15 yayın çizelgesi geçen yıl gördüğümüzle örtüşüyor. İlk ve ikinci geliştirici önizlemeleri artık sona ermişken, beta aşamasına gelindi ve son olarak 18 Temmuz’da Android 15 beta 4 sürümü yayınlandı. Aslında üçüncü beta ile işletim sistemi platform kararlılığına ulaştı ancak final sürümü yerine çeşitli sorunları düzelten bir beta daha yayınlandı.

Android 15, Ekim ayında yayınlanabilir

Google, Android 15 çıkış tarihini henüz duyurmadı. Ancak, Android 14, geçen yıl Pixel 8 serisiyle aynı gün yayınlanmıştı. Bu yıl Pixel 9 serisi 13 Ağustos’ta tanıtıldı ancak bu cihazlar da Android 14 ile piyasaya sürüldü. Android 15’in bu yıl biraz daha geç geleceği açık. Android 15’in sonbaharda yayınlanması bekleniyor.

Şimdiye kadar yayınlanan Android 15 sürümleri şu şekilde:

Android 15'in yayınlamasıyla birlikte Samsung ve diğer birkaç üretici de Android 15 güncelleme takvimini paylaşacaktır.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
6 Yorumun Tamamını Gör