Uygulama ile Aç

PlayStation 6 ve yeni Xbox en erken 2028 yılında gelebilir

Microsoft ve Sony yeni nesil konsollar için 2027 sonları veya 2028 başlarını işaret ediyor. Bu da mevcut konsollara 8 yıl civarında bir yaşam döngüsü vermiş oluyor.

Konsol üreticileri yaklaşık 2 yıldır mevcut konsolların ekmeğini yiyor ve uzun bir süre daha bu devam edecek. Microsoft ve Sony en azından 7 yıllık bir döngüye sadık kalmanın planlarını yapıyor.

PlayStation 6 ne zaman?

Sony’nin açıklamaları ve Microsoft’un Activision-Blizzard satın alımına sunduğu raporlar yeni neslin 2028 civarında çıkabileceğini gösteriyor. Bu da mevcut neslin 7 yıl ya da 8 yıllık bir döngü içerisinde kalacağı ihtimalini öne çıkarıyor.

Ayrıca bkz.

Honda, elektrikli araçlara Playstation 5 desteği kazandıracak!

PlayStation 5 ve Xbox Series X/S için yeni versiyonlar olacak mı sorusu merak ediliyor. Xbox One ve PlayStation 4 için ara versiyonlarla döngü desteklenmişti. Bazı kaynaklar gelecek yıl içerisinde daha ince veya daha güçlü versiyonlar bekliyor.

Diğer taraftan Microsoft’un bulut oyunculuğunu yaygınlaştırmak için yoğun çalışmaları da dikkatlerden kaçmıyor. Yaklaşık 5 yıllık bir süreç içerisinde bulut oyunculuğun gelişimi yeni nesil konsolların çıkışını da etkileyebilir.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
17 Yorumun Tamamını Gör