Uygulama ile Aç

SpaceX tarihe geçti, ilk kez bir güçlendirici havada yakalandı

Uzay teknolojileri sektöründe Elon Musk fırtınası esiyor. Mechazilla adı verilen iki mekanik kol, dünyaya dönen 1200 tonluk güçlendirici roketi havada yakaladı.

Yeniden kullanılabilir roketler ile uzay endüstrisinde devrim yapan Elon Musk’ın şirketi SpaceX yine tarihe geçmeyi başardı. Yıllar önce Elon Musk’ın hayal olarak paylaştığı roket yakalama planı gerçeğe dönüştü. 

Mechazilla iş başında

Devasa Starship roketinin beşinci fırlatma denemesinde, Super Heavy güçlendirici roketi Starship roketini başarılı bir şekilde atmosfere çıkardı. Fırlatmanın ardından dünyaya geri dönen Super Heavy roketi, Mechazilla adı verilen iki mekanik kol tarafından başarılı bir şekilde havada yakalandı. 

Ayrıca bkz.

SpaceX fırlatma rampaları devasa su harcıyor

Starship roketi ise yaklaşık 1 saat sonra başarılı bir şekilde Hint Okyanusu’na iniş yaptı. SpaceX fırlatma hedefinin Super Heavy güçlendiriciyi yakalamak ve Starship'in Hint Okyanusu’na indirmek olarak açıklamıştı. 

Starship projesi Elon Musk'ın Mars'a insanlı yolculuk hayalini gerçekleştirme yolunda önemli bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Sadece ticari fırlatmalar için değil NASA’ının Artemis görevinde de Starship önemli bir rol üstelenecek. 

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
34 Yorumun Tamamını Gör