Uygulama ile Aç

Samsung Galaxy S26 Ultra hakkındaki ilk iddialar bir hayli heyecan verici

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, henüz Galaxy S25 serisini piyasaya sürmemişken daha şimdiden Galaxy S26 serisine ilişkin iddialar ortalıkta dolaşmaya başladı.

Samsung’un gelecekteki amiral gemisi modeli Galaxy S26 Ultra, büyük ihtimalle Qualcomm’un yeni Snapdragon 8 Gen 5 yonga setiyle donatılacak ve bu durum, yeni cihaza birçok dikkat çekici özellik kazandıracak. Öncelikle, Snapdragon 8 Gen 5’in 5 GHz’e kadar çıkabilen performans çekirdekleri sayesinde bu yonga setine sahip olan cihaz, önceki nesillere kıyasla çok daha hızlı ve verimli bir performans sunabilecek. Ayrıca, 4 GHz’e ulaşacağı düşünülen verimlilik çekirdekleri ile günlük kullanımda yüksek enerji tasarrufu sağlayarak pil ömrünü uzatacak.

Ayrıca bkz.

Snapdragon 8 Gen 5'in özellikleri neler?

Snapdragon 8 Gen 5’in, TSMC’nin üçüncü nesil 3nm (N3P) işlem nodu üzerine inşa edilmesi, Galaxy S26 Ultra’nın hem işlem gücünde hem de enerji verimliliğinde önemli bir artışa sahip olacağı anlamına geliyor. Bu da, daha düşük güç tüketimi ile yüksek performans elde edilmesini sağlayacak. Özellikle çoklu görevlerde, grafik yoğun uygulamalarda ve oyunlarda cihazın sunduğu kullanıcı deneyiminin bir üst seviyeye çıkacağı düşünülüyor.

Qualcomm’un çift kaynak stratejisi ile hem TSMC hem de Samsung Foundry’den yonga seti tedarik edecek olması, Galaxy S26 Ultra’nın iki farklı versiyonla piyasaya sürülebileceği anlamına da geliyor. Samsung Foundry’nin 2nm (SF2) işlem nodunu kullanacak versiyon, henüz saat hızları belirtilmemiş olsa da benzer bir performans sunabilir. Yine de geçmişte yaşanan ısınma sorunları göz önüne alındığında, TSMC üretimli versiyonun daha üstün bir performans göstermesi bekleniyor.

Kısacası, eğer söylentiler doğru çıkar ve Galaxy S26 Ultra, Snapdragon 8 Gen 5 ile piyasaya sürülürse, hem güç hem de verimlilik anlamında ciddi bir sıçrama yaşayacak ve amiral gemisi kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sunacak.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
12 Yorumun Tamamını Gör