Uygulama ile Aç

Uzaktan iletişim cihazları patlatılabilir mi? Lübnan’da görülmemiş siber saldırı, binlerce kişi yaralandı

Lübnan’da Hizbullah militanlarına ait olduğu belirtilen binlerce çağrı cihazı bomba gibi patladı. Patlamanın olduğu yerler cehenneme dönerken mobil cihaz sahiplerinde büyük bir endişe başladı.

Akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi bağlantılı cihazların uzaktan kontrol edilebildiği bugün bilinen bir gerçek ancak uzaktan patlatılabilmesi bugüne kadar duymadığımız bir konuydu. Lübnan’da teknoloji cehennemi diyebileceğimiz bir gün yaşandı.

Patlayan çağrı cihazları

Gündüz saatlerinde gelen bilgilere göre Lübnan’da pek çok bölgede çağrı cihazları adeta bomba gibi patladı. Hizbullah militanlarına ait olduğu belirtilen çağrı cihazlarının siber saldırı sonucu  kullanıcıların elinde veya cebinde patladığı pek çok güvenlik kamerası kaydı ile gözler önüne serildi.

Ayrıca bkz.

Intel, dev anlaşma kapsamında Amazon için özel çip üretecek

Ardı ardına yaşanan patlamalarda 2500’den fazla kişinin yaralandığı ve 8 kişinin de öldüğü belirtiliyor. Yetkililer ülke genelinde Motorola markalı çağrı cihazlarından uzak durulması gerektiği konusunda duyurular yapıyor.

İddialar İsrail’in bu çağrı cihazlarına sızarak yığın çağrılar gönderdiği ve aşırı ısınmasına neden olarak patlattığı yönünde. Asıl soru ise İsrail’in Hizbullah militanlarının numaralarına nasıl eriştiği. Eğer iddialar doğruysa bağlantılı cihazlarımızın her an patlamayacağının bir garantisi yok.

(Güncellendi: )



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
26 Yorumun Tamamını Gör