Uygulama ile Aç

ARM yongalı bir Steam Deck ihtimali ortaya çıktı

SteamDB test uygulamasının detaylarında fark edilen kodlar ARM64 ile uyumlu Proton versiyonunun üzerinde çalışıldığını gösteriyor. Bu da yeni iddialara yol açıyor.

Taşınabilir masa üstü konsolların yayılmasındaki öncülerden sayılan Steam Deck konsolu orijinal versiyona bir de OLED versiyon eklemiş ancak bir devam modeli çıkarmamıştı. Valve yakın dönemde iki model çıkarabilir.

ARM işlemcili Steam Deck?

SteamDB test uygulamasının detaylarında proton-arm64ec şeklinde yeni bir Proton versiyonuna atıf keşfedilmiş. Kaynaklar yakın dönemde ARM64 ile uyumlu Proton versiyonunun kullanıma sunulabileceğini belirtiyor.

Ayrıca bkz.

AMD’nin düşük seviye APU modelleri Samsung tarafından üretilecek

Diğer taraftan bu gelişme Steam Deck konsolunun yakın dönemde bir ARM işlemci ile güncellenmesi ihtimalini de akla getiriyor. Valve’ın normalde AMD ile devam modelinin işlemcisi için görüşmelere başladığı iddia edilmişti.

Başka bir ihtimal gelecekte ARM tabanlı konsollar için Proton katmanının Linux dağıtımlarında uyumlu hale getirilmesi ancak bu da Proton katmanının masa üstüne özel olma avantajını kaybetmesi anlamına gelecek.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş