Uygulama ile Aç

Getty Images ve Picsart ticari açıdan güvenli yapay zekâ için iş birliği yapıyor

Ticari açıdan lisanslı içeriklerle eğitilen ve ürettiği çıktılar da ticari kullanıma uygun yapay zekâ platformları gelecek dönemde tartışma konularından birisi haline gelecek.

Son 2 yılda adeta patlama yapan üretken yapay zekâ teknolojileri kontrolsüz bir şekilde büyüyor. Geliştirici platformlar yapay zekâyı eğitmek için internetteki verileri kullanıyor ancak bu kez de izinsiz kullanım durumu ortaya çıkıyor.

Getty Images ve Picsart yeni bir yaklaşım getiriyor

Getty Images fotoğraf platformu ile popüler fotoğraf düzenleme platformu Picsart, son dönemdeki endişeleri dikkate alarak yeni bir yaklaşık getirmek için iş birliği yapıyor. İş birliği kapsamında ticari olarak güvenli üretken yapay zekâ geliştirmek amaçlanıyor.

Ayrıca bkz.

Apple’dan kritik ChatGPT hamlesi

Yeni yapay zekâ Getty Images platformunun lisanslı görselleriyle eğitilecek. Böylece eğitim için sadece ticari olarak izin verilmiş içeriklerin kullanılması sağlanacak. Oluşturulan görseller ise ticari haklara sahip olacak ve kullanıcılar lisans endişesi olmadan projelerinde kullanabilecek.

Ticari açıdan güvenli yapay zekâ aracı sadece Picsart ücretli abonelere sunulacak. Bunun haricinde herhangi bir kullanım ön görülmüyor. Özellikle eleştirilere konu olmak istemeyen kullanıcılar Picsart’ın kitlesini büyütmesine yardımcı olacaktır.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş