Uygulama ile Aç

Valve'dan uyarı: Steam'de oyun değil, lisans satın alıyorsunuz

Dijital oyun satın almak o oyuna sahip olmak anlamına gelir mi? Bu tartışma konusuna Valve son noktayı koydu. Steam'de artık bir oyunu sepetinize eklediğinizde bir uyarıyla karşılaşacaksınız.

Steam’de bir oyun satın aldığınızda, alışveriş sepeti ekranında artık bir not göreceksiniz. “Ödemeye devam et” butonunun hemen altında aslında ne satın almak üzere olduğunuzu açıklayan ufak bir mesaj gösterilecek: "Steam'de dijital bir ürün satın alınması, o ürün için bir lisans sağlar."

Ayrıca bkz.

Steam'de yeni rekor: Oyuncu sayısı 40 milyona yaklaştı

Valve, Steam’de oyunu satın almadığınızı, lisans satın aldığınızı söylüyor. Mesaj, dijital oyun satın almanın oyuna sahip olmak anlamına gelmediğini açıkça belirtiyor.

Bu mesaj, çeşitli oyun mağazalarından satın alınan dijital içeriklere sahip olma konusunda yaşanan tartışmaların ardından geldi. Bu tür tartışmalar hükümeti de harekete geçirdi. Gelecek yıl ABD’de, dijital mağazaların dijital satın alımlara yönelik sınırlamaları doğru bir şekilde iletmesi ve satın almanın sahip olmak anlamına gelmediğini açıkça belirtmesini zorunlu kılacak yeni bir yasa geliyor.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş

Beğenilen Yorumlar

Tümünü Gör
20 Yorumun Tamamını Gör