Uygulama ile Aç

WiFi 7 destekleyen telefonlar & modem (router) listesi

Evde, ofiste yüksek hızlarda kablosuz internete ihtiyaç duyulmasıyla birlikte Wi-Fi 7 desteğine sahip cihazlar merak konusu oldu. İşte 802.11 be WiFi 7 destekleyen telefonlar ve modemler:

Wi-Fi 7, en yeni Wi-Fi standardı ve IEEE 802.11be protokolüne dayanıyor. Wi-Fi 6E gibi 2.4 GHz, 5GHz ve 6GHz frekans bantlarını kullanabiliyor. Ancak en önemli özelliği, inanılmaz derecede yüksek veri hızları sunmasını sağlayan son derece yüksek verimi. Teoride, Wi-Fi 6E'nin neredeyse beş katı (46 Gbps’e kadar) hız ve önceki WiFi protokollerinden daha düşük gecikme süresi sunuyor, ultra geniş 320MHz kanallarını destekliyor. 802.11 be WiFi 7, ayrıca bantlar arasında dinamik olarak geçiş yapabilen veya üç bandı da aynı anda kullanabilen MLO (Çoklu Bağlantı İşlemi) aracılığıyla daha iyi bağlantı kalitesi ve güvenilirliği sunuyor. Peki, piyasadaki en iyi WiFi 7 modem ve cihazlar hangileri?

WiFi 7 destekleyen telefonlar 📱

Google’a göre Android 13 ve sonraki sürümleri çalıştıran cihazlar, Wi-Fi 7 standardını destekliyor. Apple’ın Wi-Fi özellikleri sayfasına göre, tüm iPhone 16 modelleri 2.4GHz, 5GHz ve 6GHz bantlarında WiFi 7 ve Çoklu Bağlantı İşlemini (MLO) destekliyor. İşte WiFi 7 (802.11 be) destekli Android telefonlar ve iPhone modelleri ⬇️

Ayrıca bkz.

En iyi modemler: VDSL, ADSL ve Fiber Router tavsiyeleri

Wi-Fi 7 destekli modemler 🌐

WiFi 7, daha yüksek hız, daha fazla cihaz bağlantısı, daha düşük gecikme süresi gibi avantajlar sağlar. Ancak, Wi-Fi 7’nin tüm özelliklerinden faydalanabilmeniz için internete bağlandığınız modemin de WiFi 7 destekli olması gerekir. WiFi 7 modem fiyatları pahalıdır çünkü çok yaygın değildir. Şu anda piyasadaki en iyi WiFi 7 uyumlu modem & router cihazlar ⬇️
  1. ASUS ROG Rapture GT-BE98
  2. TP-Link Archer BE230
  3. Huawei BE3 WiFi 7 Router
  4. ASUS TUF-BE3600 BE3600 WiFi 7 Router
  5. Asus Rog Rapture GT-BE19000 Wifi7 Tri-Band Gaming Router

iPhone 16 serisi, Samsung Galaxy S24 Ultra, Xiaomi 14 Ultra gibi amiral gemisi telefonlar WiFi 7 bağlantısını desteklemektedir. Ancak, WiFi 7'nin getirdiği yüksek hızda düşük gecikmeli interneti alabilmek için uyumlu modeminizin de olması gerekir. En iyi WiFi 7 modemleri burada bulabilirsiniz.



Haberi DH'de Gör Yorumlar ve Diğer Detaylar
Whatsapp ile Paylaş