Anlık Bildirim

Android telefonlarda kilit ekranını atlamanın yolu keşfedildi!

Bir güvenlik araştırmacısı tarafından Android telefonlarda kilit ekranının geçilmesini sağlayan önemli bir açık keşfedildi. Yeni hata hangi telefonları etkiliyor? İşte detaylar...
Android telefonlarda kilit ekranını atlamanın yolu keşfedildi! Tam Boyutta Gör
Günümüzde akıllı telefonlar hayatımıza pek çok yenilik getirse de, cihazların güvenliğini etkileyen kötü amaçlı yazılımlar ve açıklar ortaya çıkmaya devam ediyor. Android tarafında bunun yeni bir örneği daha yaşandı. Siber güvenlik araştırmacısı David Schütz, yanlışlıkla Google Pixel 6 ve Pixel 5 akıllı telefonlarda kilit ekranını atlamanın bir yolunu buldu. Yeni keşfedilen açık, henüz Kasım 2022 güvenlik güncellemesine kavuşmayan Android 11, Android 12 ve Android 13 telefonları etkiliyor.

5 adımda kilit ekranı geçilebiliyor

Bildirilenlere göre yeni açık, PIN kodu kilitlenen ekstra bir SIM kart ile Android telefonlarda kilit ekranının geçilmesini sağlıyor. Bununla birlikte tesadüfen keşfedilen hatayı geçtiğimiz Haziran ayında Google'a bildiren güvenlik araştırmacısı, üç kez yanlış denemeden sonra bloke olan SIM karta doğru PUK kodunu girerek kilit ekranını atlamayı başarıyor. David süreci aşağıdaki videoda gösteriyor.

Kaynakta yer verilen bilgilere göre söz konusu sorun, güvenlik ekranları yığınını etkileyen kapatma çağrılarındaki bir çakışmadan kaynaklıyor.Şu an için sorundan etkilenen Android telefonların bir listesi bulunmuyor. Ancak son paylaşılan raporlar, Samsung cihazlarda herhangi bir sorun olmadığını gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
33687 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android, Teknoloji Haberleri ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim