Anlık Bildirim

Android TV kutularında büyük risk, 1.3 milyon cihaz risk altında

Android TV kutularında son dönemde yaşanan bazı donma ve kasma problemlerinin kaynağı belli oldu. Play Protect sertifikası olmayan cihazlarda zararlı yazılım tespit edildi. 
Android TV Tam Boyutta Gör
Bugün Android ya da Google TV işletim sistemli akıllı televizyonlar her eve girmeye başladı. Standart bir televizyonu olan ise bir Android TV kutusuna yöneliyor. Pazarın büyümesi pek çok sorunu da beraberinde getirdi.

Android TV kutularına dikkat

Pek çok önemli üretici televizyon kutularını Play Protect lisansı ile satıyor ve Google güvencesi altına giriyor. Sayısız Çinli üretici ise eski ve lisanssız Android sürümleri kullanarak saldırılara açık hale geliyor.

Dr.Web tarafından yapılan açıklamaya göre 1.3 milyon Android TV kutusunu tehlikeye atan bir zararlı yazılım keşfedildi. Android.Vo1d adındaki yazılım arka planda farklı uygulamalar kurabiliyor, dosyaları tarayarak APK dosyalarını buluyor ve bunları kuruyor. Pek çok kullanıcı kutularındaki ani donma ve takılmalardan şikayet ediyor.

Android TV kutuları aslında akıllı telefonlar kadar kişisel veri barındırmıyor ancak kripto para madenciliği yapma, bant genişliği sömürme gibi faaliyetler için siber saldırganların iştahını kabartıyor. Google yaptığı açıklamada Play Protect lisansı olmayan üçüncü taraf kutuların saldırıdan etkilendiğini duyurdu. Hali hazırda tespit edilen Android TV kutuları şu şekilde:

  • R4: Android 7.1.2; R4 Build/NHG47K
  • TV BOX: Android 12.1; TV BOX Build/NHG47K
  • KJ-SMART4KVIP: Android 10.1; KJ-SMART4KVIP Build/NHG47K
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18015 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android tv, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim