Anlık Bildirim

Apple A18 tanıtıldı: iPhone 16 modellerine hayat verecek

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerine güç verecek olan Apple A18 yonga seti belirli düzeyde makine öğrenme işlemlerini yüklenecek şekilde tasarlandı.          
Apple A18 Tam Boyutta Gör
Mobil dünyanın en hızlı işlemcileri olarak bilinen Apple A serisi bu yıl da bu unvanını sürdürdü. iPhone 16 serisine güç veren Apple A18 ve iPhone 16 Pro serisine güç veren Apple A18 Pro yonga setleri geniş bir mühendislik çalışmasına sahip.

Apple A18 neler sunuyor?

Apple A18 ikinci nesil 3nm üretim süreci sayesinde daha verimli ve daha performanslı. 2 adet performans çekirdeğinin yanına 4 adet verimlilik çekirdeği konumlanmış. Apple A16 Bionic yonga setine göre yüzde 30 daha yüksek işlemci performansı ve yüzde 30 elde ediliyor.

Grafik birimi 5 çekirdek olarak ölçeklendirilmiş ve yine A16 Bionic’e göre yüzde 40 civarında performans iyileştirmesi ile yüzde 35 enerji verimliliği elde ediliyor. 16 çekirdekli nöral işlem birimi de 35TOPS performansa sahip. Bellek bant genişliği yüzde 17 arttırılmış. Apple A18 Pro işlemcisinde olduğu gibi yüksek hacimli medya işleme ve yapay zeka performansı burada mevcut değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim