Anlık Bildirim

Apple: Apple Intelligence'ı eğitmek için YouTube içeriklerini kullanmadık

Apple ve diğer büyük teknoloji şirketlerinin yapay zeka modellerini eğitmek için YouTube içeriklerini izinsiz kullandığı iddia edilmişti. Apple'dan açıklama geldi.
apple intelligence youtube içerikleriyle eğitilmedi Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz gün aralarında Apple’ın da olduğu büyük teknoloji şirketlerinin yapay zeka modellerini eğitmek için YouTube içerik üreticilerinin 170.000'den fazla videosuna ait altyazıları izinsiz olarak kullandığı iddiası ortaya atıldı. Apple, etik olmayan şekilde elde edilen verilerin Apple Intelligence için kullanılmadığını, başka bir proje için kullanıldığını söylüyor.

Apple, OpenELM'i geliştirmek için kullandık

Apple, Nisan ayında duyurulan açık kaynak OpenELM modellerinin şirketin Apple Intelligence sistemi dahil olmak üzere hiçbir yapay zeka veya makine öğrenimi özelliğini desteklemediğini söylüyor. Apple, OpenELM'in yalnızca araştırma amaçlı olarak, açık kaynaklı büyük dil modelini daha da geliştirmek amacıyla oluşturduklarını açıkladı.

Apple araştırmacıları, yapay zeka kodunu paylaşmaya yönelik bir topluluk olan Hugging Face Hub'da OpenELM’i yayınlarken, açık araştırma topluluğunu güçlendirmek ve zenginleştirmek için tasarlanmış son teknoloji ürünü bir açık dil modeli olarak tanımladı. Modele Apple'ın makine öğrenimi araştırması sitesinden de ulaşılabiliyor. Apple, OpenELM modelinin yeni versiyonlarını geliştirme planının olmadığını da belirtti.

Apple, Apple Intelligence modellerinin belirli özellikleri geliştirmek için seçilen verilerin yanı sıra web tarayıcılar tarafından toplanan herkese açık veriler dahil olmak üzere lisanslı veriler üzerinde eğitildiğine ilişkin önceki beyanını yineledi.

Apple, defalarca yapay zeka projelerine yönelik kaynaklarının etik olduğunu iddia etti. Şirketin yayıncılara ve lisanslı görsellere milyonlarca dolar ödediği biliniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim