Anlık Bildirim

Apple Intelligence, 2024'te iPhone satışlarını artırabilir

Apple, Apple Intelligence'a güvenerek bu yıl iPhone satışlarını artırmayı hedefliyor. iOS 18 yapay zeka özellikleri sayesinde iPhone 16 modellerine olan talebin artması bekleniyor.
Apple Intelligence iPhone 16 satışları Tam Boyutta Gör
Apple, Apple Intelligence’a güvenerek 2024 yılı içinde en az 90 milyon iPhone 16 satışı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

iOS 18 yapay zeka özellikleri iPhone'a talebi artıracak

Sonbaharda tanıtılacak ‌iPhone 16‌ serisinde tüm modeller Apple Intelligence'ı destekleyen yeni nesil A18 çip teknolojisini kullanacak. Şu anda yalnızca iPhone 15 Pro ve ‌iPhone 15 Pro‌ Max, Apple'ın yapay zeka özellikleri için yeterince güçlü donanımda. Apple, iOS 18 yapay zeka özelliklerinin yeni iPhone’lara olan talebi artırmasını bekliyor.

Apple, “Apple Intelligence” olarak adlandırdığı yapay zeka paketiyle uzun süredir bu alanda var olan Xiaomi ve Huawei gibi Çinli markaları yakalamak istiyor. Yalnız Apple henüz Çinli bir yapay zeka şirketiyle anlaşma yapmadığından Apple Intelligence'ın Çin'de nasıl çalışacağına dair henüz bir bilgi yok. OpenAI’ın Amerika, Türkiye ve diğer ülkelerde kullanıma sunulan ChatGPT'si Çin'de kullanılamıyor. Apple'ın Çin'de faaliyet gösteren bir şirketle anlaşma imzalaması şart. Apple, Baidu, Alibaba grubu ve Pekin merkezli girişim Baichuan AI ile görüşmelerde bulunuyor ancak resmî bir anlaşma yapılmadı.

Apple Intelligence, başlangıçta İngilizce olarak kullanılabilecek. Ancak, abonelik modelinin olacağı ve yenilenen Siri’nin 2025’e kadar sunulmayacağı söyleniyor.

Kaynakça https://www.macrumors.com/2024/07/10/apple-ai-iphone-16-shipment-boost/ https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-07-10/apple-bets-on-ai-to-drive-demand-for-iphone-16-targets-10-growth-in-shipments Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim