Anlık Bildirim

Avrupa Komisyonu üyesinden Apple Intelligence tepkisi: Rekabetten kaçıyorsun

Apple Intelligence yapay zekâ paketinin Avrupa’da sonraki bir dönemde kullanıma sunulacak olması eleştirileri de beraberinde getirdi. Avrupa Komisyonu olaya farklı yönden bakıyor.
Apple Intelligence Tam Boyutta Gör
Apple’ın iOS 18 işletim sistemi ile birlikte kullanıma sunacağı Apple Intelligence yapay zekâ paketi Avrupa Birliği sınırları içerisinde bu yıl yayınlanmayacak. Apple paket içerisindeki kullanıcı verisi etkileşiminin dijital haklar yasasına uymaması nedeniyle değerlendirme yapılacağını ve yetkililer ile iş birliğine gidileceğini açıklamıştı. 

Avrupa Komisyonu tepkili

Avrupa Dijital Yaş ve Rekabet Komisyonu başkan yardımcısı Margrethe Vestager, bir etkinlikte yaptığı açıklamada Apple’ın tavrını eleştirdi. Vestager; yasaların zaten rekabeti korumak için var olduğunu, Apple’ın rekabetin korunmadığı bölgelerde yapay zekâ paketini devreye alma kararının rekabeti engellemenin başka bir yolu olduğunu ve zaten güçlü olduğu pazarlarda bu stratejiyi uygulayacaklarını açıkça kabul ettiklerini belirtti. 

Elbette Vestager resmi bir açıklama yapmadı ancak Komisyon’un bu yöndeki fikirlerini ortaya koymuş oldu. Apple Intelligence kararı nedeniyle Apple’a herhangi bir ceza verilmesi beklenmiyor ancak zaten sabıkalı olan dosyasını daha da kötüye götüreceği açık. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim