Anlık Bildirim

Apple Intelligence için tarih açıklandı: Yapay zeka hangi iPhone'lara gelecek?

Apple, iPhone 16 serisini tanıttığı Glowtime etkinliğinde Apple Intelligence'dan da bahsetti. Şirket ayrıca yapay zeka özelliklerinin ne zaman ve hangi ülkelerde kullanıma sunulacağını da açıkladı.
Apple Intelligence hangi iPhone'lara ne zaman gelecek Tam Boyutta Gör
Apple, iPhone 16 modellerini tanıttığı etkinlikte yeni yapay zeka özelliklerinden de bahsetti. iPhone, iPad ve Mac bilgisayarlarda kullanılabilecek Apple Intelligence için tarih resmî olarak açıklandı. Ayrıca Apple Intelligence hangi ülkelerde kullanıma sunulacak belli oldu.

Apple Intelligence, iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS 15.1 Sequoia güncellemeleriyle Ekim ayında kullanıma sunulacak. Apple, bu yılın sonuna kadar daha fazla yapay zeka özelliği ekleyecek.

Apple Intelligence ilk olarak hangi ülkelerde kullanılacak?

Apple Intelligence ilk olarak İngilizce dilde kullanıma sunulacak. Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve İngiltere için de yerelleştirilmiş İngilizcede de sunulacak. Dil desteği gelecek yıl Çince, Fransızca, Japonca ve İspanyolca gibi dilleri de kapsayacak.

Apple Intelligence hangi iPhone'lara gelecek?

Apple Intelligence, ücretsiz yazılım güncellemesiyle kullanıma sunulacak. İlk grup Apple Intelligence özellikleri iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 kapsamında önümüzdeki ay beta olarak kullanıma sunulacak. İlerleyen sürümlerde daha fazla yapay zeka özelliği gelecek. Siri özellikli ve aygıt dili İngilizce olarak ayarlanmış iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro Max, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ile M1 ve daha yeni çipe sahip iPad ve Mac modellerinde kullanılabilecek. Türkçe ve diğer dillerin önümüzdeki yıl kullanıma sunulması bekleniyor.

Apple Intelligence neler getiriyor?

Apple Intelligence, yeni yazma araçları, fotoğrafta arka plandaki nesneleri tanımlayıp silen yeni düzeltme aracı, Telefon görüşmelerini kaydetme ve yazıya dökme, bildirim özetleri, yeni Mail uygulaması, Siri’yi yönelik geliştirmeler ve fazlasını getiriyor. Apple, ayrıca iPhone 16’ya özel görsel yapay zeka özellikleri sunacak. Kullanıcılar, “Kamera Denetimi” olarak adlandırılan yeni düğmeye basarak belirli nesneler ve yerler hakkında hızlıca bilgi edinebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim