Anlık Bildirim

Apple katlanabilir iPhone'a giderek yaklaşıyor

Apple'ın katlanabilir iPhone veya iPad ürettiğine dair kanıtlar giderek artıyor. Apple'ın cam ekranlarla ilgili aldığı yeni patent katlanabilir iPhone'ların yakında piyasada olacağına işaret ediyor.
Apple katlanabilir iPhone'a giderek yaklaşıyor Tam Boyutta Gör
Apple'ın iPhone Fold'dan vazgeçtiğine dair söylentiler olsa da Apple'ın şu anda iki model üzerinde çalıştığı iddia edildi ve konu hakkında sayısız patent başvurusu yapıldı. Apple'ın yakın zamanda Dayanıklı Katlanabilir Ekranlı Elektronik Cihazlar adlı patent başvurusu kabul edildi. 

Apple katlanabilir ekranla ilgili patentleri almaya devam ediyor

Yeni patent katlanabilir bir ekranın iki yarısının nasıl bir araya gelebileceğine dair önemli bir ipucu içeriyor. Apple'ın patentini incelediğimizde merkeze doğru sivrilen bir cam ekran kullanmak istediği görülüyor. Apple katlanabilir bir ekranı menteşenin her iki tarafına yerleştirilmiş iki normal ekran olarak düşünüyor.

Apple, ekran kaplama katmanının düşme olaylarında tatmin edici bir darbe direnci göstermesini sağlamak istiyor. Bu sebeple ekran kaplama katmanının köşe ve diğer kenar kısımları inceltilmiş kısmın dışında kalan diğer kısımlara kıyasla daha kalın olabilir.

Bir iPhone veya iPad, köşesi yere çarpacak şekilde düşürülürse çok fazla hasar alma olasılığı oldukça yüksek. Bu nedenle Apple'ın gelecekteki ihtiyaçları öngörerek mevcut bir ihtiyacı karşılamayı amaçladığı düşünülüyor.

Yukarıda yer alan ilk görsel patentin inceltilmiş ekran kısmının nerede olacağını gösteren detayı içeriyor. En alttaki ikinci görsel ise Bir iPhone katlamasında inceltilmiş camın nerede gerekli olacağını gösteren patent detayını gösteriyor.

Apple katlanabilir iPhone'a giderek yaklaşıyor Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1939 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Teknoloji Haberleri
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim