Anlık Bildirim

Apple, OpenAI'a yatırım yapmaktan vazgeçti: Microsoft ortaklığı derinleşiyor

Apple, OpenAI'ın 6.5 milyar dolarlık finansman turuna katılmama kararı aldı. Buna karşın Microsoft, ChatGPT'yi geliştiren yapay zeka şirketine 1 milyar dolarlık ek bir yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Apple, OpenAI'a yatırım yapmaktan vazgeçti Tam Boyutta Gör

The Wall Street Journal'in haberine göre Apple, ChatGPT'yi geliştiren yapay zeka şirketi OpenAI'a yatırım yapmaktan son anda vazgeçti. Cupertinolu dev, OpenAI'ın 6.5 milyar dolarlık finansman turuna katılmama kararı aldı. Eğer bu yatırım gerçekleşseydi, Apple'ın Silikon Vadisi'ndeki bir başka şirkete finansal destek sağlaması eşi benzeri görülmemiş bir durum olarak tarihe geçecekti.

Geçtiğimiz ay Apple'ın OpenAI'a yatırım yapma fikrini tartıştığı konuşuluyordu. Yatırımın ne kadar olacağıyla ilgili kesin bir bilgi bulunmasa da, Apple'ın bu yönde bir adım atacağı bildirilmişti. Öte yandan, hali hazırda %49 kâr payı ile OpenAI'nin önemli bir yatırımcısı olan Microsoft bu finansman turunda yatırımını 1 milyar dolar daha artırmaya hazırlanıyor.

Apple, OpenAI'a yatırım yapmaktan vazgeçti Tam Boyutta Gör

ChatGPT'nin iOS 18'e entegrasyonu için çalışılıyor

Apple her ne kadar yatırımdan vazgeçmiş olsa da, şirket ChatGPT'yi bu yılın sonlarında iOS 18'e entegre etmek için OpenAI ile çalışmaya devam ediyor. Bu entegrasyon, özellikle Siri'nin yeteneklerini geliştirmek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla yapılacak. Apple'ın finansman turuna katılmama kararının ChatGPT'nin iOS ve macOS'a entegrasyonunu olumsuz etkileyip etkilemeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim