Anlık Bildirim

Apple tarihinde bir ilk: iPhone 16 Pro, Hindistan'da üretilecek

Apple, Hindistan'daki üretimini genişletmeye devam ediyor. Yakında tanıtılacak iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max'in üretimi tarihi bir ilk olarak Hindistan'da gerçekleşecek.
apple iphone 16 pro max hindistanda üretilecek Tam Boyutta Gör
Başta Hindistan’da yalnızca eski iPhone modelleri üretiliyordu ve bu, aslında ithalat vergisinden kaçınmak için yapılıyordu. Ülkede yakın zamanda iPhone üretimi genişletildi ve iPhone 15 gibi daha yeni modeller de üretilmeye başlandı. Bloomberg’e göre Apple üretimi daha da genişletmeyi planlıyor; Hindistan ilk kez, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max gibi üst seviye modelleri üretecek.

iPhone 16 Pro Max, Hindistan'da üretilecek

Bildirildiğine göre Hindistan, iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max’i hemen üretmeyecek. Modeller bir süre Çin’de üretilmeye devam edecek. Ancak piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra Apple, Hindistan’da üretime başlayacak. Yeni iPhone’ları hem Hindistan içinde satış hem de dünya geneline göndermek için üretecek.

Apple, son yedi yıldır Hindistan'da iPhone üretiyor. Bu yılın başlarında yayınlanan bir rapora göre Hindistan, toplam iPhone üretiminin %14'ünü oluşturuyor. Bu rakamın önümüzdeki yıl %25'e çıkması bekleniyor. Apple'ın ayrıca iPhone 17 üretimini Hindistan'da başlatacağı söyleniyor.

Kaynakça https://appleinsider.com/articles/24/08/20/india-will-assemble-iphone-16-pro-iphone-16-pro-max-for-the-first-time https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-08-20/apple-s-first-made-in-india-iphone-pro-models-coming-this-year Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6332 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPhone 16, iphone 16 pro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim