Anlık Bildirim

Apple, yeni bir akıllı gözlük üzerinde çalışıyor: Meta Ray-Ban gözlüklerine rakip olacak

Geçtiğimiz aylarda Vision Pro karma gerçeklik kaskını tanıtan Apple, bu pazarda strateji değişikliğine gidiyor. İddiaya göre firma, Meta Ray-Ban gözlüklerine rakip olacak bir ürün üzerinde çalışıyor.
Apple Vision Pro Tam Boyutta Gör
Apple, uzun yıllardır üzerinde çalıştığı karma gerçeklik gözlüğünü, geçtiğimiz yıl tanıtmıştı. Geçtiğimiz aylarda satışa sunulan Apple Viison Pro, üst seviye teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekse de cihazın yüksek fiyatı, başarısız batarya ömrü ve konfor sıkıntıları ürünün satış sayılarını ciddi anlamda düşürdü. İddialara göre Apple, yakında çok daha farklı bir akıllı gözlük piyasaya sürecek.

Meta Ray-Ban gözlüklerine rakip yolda

Apple’a yakın kaynakları ile bilinen Bloomberg yazarı Mark Gurman, Power On köşesinde Apple’ın yeni hamleleri hakkında konuştu. Gurman, AR ve VR desteksiz akıllı gözlük pazarının Meta’ya yaradığını ve Apple’ın da yakında benzer bir ürün piyasaya sürebileceğini işaret etti. Hatırlayacak olursanız Meta’nın Ray-Ban gözlüğü; kamera, hoparlör sistemi, yapay zekâ destekli asistan, müzik dinleme ve arama yapma gibi işlevsel özelliklere sahip. Cihazın AR ve VR özelliklerini desteklememesi, Meta’nın 299$ gibi dikkat çekici bir fiyat ile ürünü satmasını sağladı. 

Meta Ray-Ban gözlüğü Tam Boyutta Gör
Vision Pro’nun en pahalı bileşenlerinden olan OLED ekranların ve üst seviye sensör sistemlerinin kullanılmaması, Apple’ın da uygun fiyatlı ve başarılı bir akıllı gözlük üretmesini sağlayabilir. Gurman, Apple’ın planları hakkında detaylı konuşmadı ancak yeni nesil giyilebilir teknoloji ürünlerinin, önümüzdeki yıllarda birçok farklı üretici tarafından satışa sunulması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim