Anlık Bildirim

Apple yöneticisi: Microsoft, şirketi satsa bile Google'ın yerini alamaz

Google'ın cihazlarında varsayılan arama motoru olması için Apple'a her sene milyarlarca dolar ödemesinin tekelcilik olduğuna kanaat getirildi. Ancak Apple, Google'ın alternatifsiz olduğunu düşünüyor.
Apple yöneticisi: Microsoft, Bing ile Google'ın yerini alamaz Tam Boyutta Gör
Google'ın Apple cihazlarında varsayılan arama motoru olması için Apple'a her sene milyarlarca dolar para ödediği biliniyor. Ancak bu durum ABD'de davaya konu oldu ve geçtiğimiz gün, ABD Yargıcı Amit Mehta, Google'ın rekabeti önleyerek tekelci olduğuna kanaat getirdi.

Ancak teknoloji devleri arasındaki parasal anlaşma, bir Apple yöneticisinin Google'ın arama motoruna anlamlı bir alternatif olmadığını söylemesiyle simbiyotik bir ilişki gibi görünüyor. Apple'ın Hizmetler Kıdemli Başkan Yardımcısı Eddy Cue, Bing'in Google'ın alternatifi olmadığını söyleyerek, Microsoft'un şirketin tamamını verse bile Apple'ın Bing'i tercih etmeyeceği söyledi.

"Microsoft, Bing'i ücretsiz vermeyi teklif etti"

2018'de, Microsoft'un Bing'i Apple'a satmaya çalıştığı ancak platformun kalite ve doğruluk sorunlarıyla dolu olduğu ve bu nedenle Google'ın platformuyla rekabet etmesinin mümkün olmadığı bildirilmişti. Yazılım devi, en son olarak 2020 yılında girişimde bulunmuş ama sonuç alamamıştı. Cue, hatta Microsoft'un Bing'i kendilerine ücretsiz vermeyi teklif ettiğini iddia etti.

Apple ve Google, anlaşmalarından memnun olsalar da, son çıkan tekel kararı, anlaşmanın feshedilmek zorunda kalınmasına ve Apple'ın senelik 20 milyar doları aşan gelirden mahrum kalmasına sebep olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5664 kez okundu.
11 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google arama, bing ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim