Karanlık Mod, birçok kişi tarafından OLED cihazlarının pil gücünden tasarruf etmesini sağlayan modern akıllı telefonların çok kullanışlı bir özelliği olarak lanse ediliyor. Bunun nedeni, bu tür ekranların siyahı görüntülemek için tek tek pikselleri kapatabilmesi.
Ancak Purdue Üniversitesi'nden Amerikalı bilim insanları tarafından yapılan yeni bir araştırma, tipik bir akıllı telefon kullanım senaryosunda karanlık modun etkinleştirilmesinin güç tüketimi için pek önemli olmadığını gösterdi. Araştırmacılar, Per-Frame OLED Power Profiler (PFOP) adlı özel bir araç kullanarak altı uygulamayı (Hesap Makinesi, Google Takvim, Google Haritalar, Google Haberler, Telefon ve YouTube) test ettiler ve karanlık modun Pixel 2, Pixel 4, Pixel 5 ve Moto Z3 akıllı telefonlarda bu uygulamaların her birinin güç tüketimini nasıl etkilediğini incelediler.
Karanlık modun pil tasarrufuna etkisi ne kadar?
%30-50 parlaklıkta ışık modundan karanlık moda geçişin, test edilen tüm cihazlar için ortalama %3 ila %9 enerji tasarrufu sağladığı ortaya çıktı. Bu parlaklık seviyesi, birçok akıllı telefonda otomatik modda kullanılıyor. Maksimum parlaklıkta ise normal moddan, karanlık moda geçildiğinde daha önemli enerji tasarrufu gözlemlendi. Bu durumda pil gücünden %39 ila 47 oranında tasarruf edebilirsiniz.
Çalışma ayrıca Android'in bir uygulamanın güç tüketimini hesaplarken karanlık modu dikkate almadığını, bu nedenle de Android Battery + adlı bir araç geliştirildiği belirtildi. Bu araştırmanın ilginç olduğunu söyleyebiliriz. Zira birçok kullanıcı ekran kullanımında düşük ila orta parlaklığı tercih ediyor ve bu durumda karanlık bir temaya geçmek, enerji tasarrufu için önem arz etmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
8077 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
gece modu, karanlık mod ve Mobil Teknolojiler