Anlık Bildirim

Arçelik ve ASPİLSAN'dan yerli batarya üretimi iş birliği!

Arçelik'in şarklı küçük ev aletlerinde yerli üretim batarya kullanılması için Arçelik ve ASPİLSAN arasında iş birliği yapıldı. İlk olarak şarjlı dikey süpürgede yerli batarya kullanılacak.

Arçelik ve ASPİLSAN'dan yerli batarya üretimi iş birliği! Tam Boyutta Gör

Kayseri'de yerli lityum iyon pil üretimi için fabrika kurulumunda sona yaklaşan ASPİLSAN bugün önemli bir iş birliğine imza attı. Arçelik ile ASPİLSAN güçlerini birleştirdi. Türkiye’de üretilen küçük ev aletlerinde yerli üretim bataryalar kullanılacak. Bataryalar iki şirket tarafından birlikte tasarlanıp birlikte üretilecek. Bu sayede Arçelik’in küçük ev aletlerindeki yerlileşme oranı artacak.

Şarjlı dikey süpürgelerde yerli batarya kullanılacak

Yapılan planlara göre ilk olarak şarjlı dikey süpürgeler için batarya geliştirilecek. Sonrasında diğer şarjlı Arçelik ürünlerinde yerli üretim bataryalar kullanılacak. Karşılıklı "know-how" paylaşımları ile ilerleyecek stratejik anlaşma, uzun soluklu bir iş birliğinin de ilk adımı olacak. Arçelik ve ASPİLSAN haricinde Türkiye'de Arçelik'e ODM üretimi yapan firmaların da bu iş birliğine ilerleyen dönemde dahil edilmesi amaçlanıyor.

Arçelik ve ASPİLSAN'dan yerli batarya üretimi iş birliği! Tam Boyutta Gör

ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy da Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinden biri olan ASPİLSAN olarak şu ana kadar batarya üretiminin 2 fazını (Battery Management System-BMS (pil yönetim sistemi) ve Battery Pack (batarya paketleme) gerçekleştirdiklerini aktararak, "2022 yılı itibarıyla üretimimizin en önemli ve katma değerli fazı olan cell (hücre) üretimini de gerçekleştireceğiz ve bu üretilen pillerimizi ilk olarak Arçelik için geliştirilecek bataryalarda kullanacağız.

ASPİLSAN'ın pil fabrikası Nisan'da seri üretime geçecek

Arçelik ve ASPİLSAN'dan yerli batarya üretimi iş birliği! Tam Boyutta Gör

ASPİLSAN’ın Kayseri’ye inşa ettiği Lityum İyon Pil Üretim Tesisi’nde kurulum çalışmaları sona yaklaştı. Önümüzdeki ay makine sistemlerinin kurulması ve Nisan 2022’de seri üretime geçilmesi hedefleniyor. Fabrikada ilk olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kullandığı ürünlerin bataryaları ve Arçelik ürünlerinin bataryaları üretilecek. Sonraki aşamada yerli otomobil TOGG ve özel sektör için bataryalar üretilmesi planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8323 kez okundu.
21 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
arçelik, aspilsan ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim