Anlık Bildirim

Yapay zeka ile hazırlanan film Atatürk, Fatih Sultan Mehmet ve Alp Arslan'ı bir araya getiriyor

Yapay zeka teknolojisinden faydalanan sinema filmi Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Mete Han ve Alp Arslan'ı bir araya getiriyor. Bu ekip, dünyayı felaketin eşiğinden kurtaracak.
Atatürk ve Osmanlı padişahlarını bir araya getiren film geliyor Tam Boyutta Gör
Yapay zeka ile görüntü üretme araçları sinema sektöründe de kullanılmaya başlandı. İlk etapta kısa sekanslarda kullanılan yapay zeka araçları şimdi de bir filmin baştan sona tamamında kullanılabilir hale geldi.

Yönetmenliğini Onur Kaygın’ın üstlendiği filmin 3071 filmi neredeyse tüm süreci yapay zeka ile hazırlandı. 3071 filmi, dünyayı ele geçirmeye çalışan "Dark Mind" isimli kötü yapay zeka ile insanlık tarihini kurtaracak "Bilge" isimli iyi yapay zekanın mücadelesini anlatacak.

Atatürk ve Osmanlı padişahlarını bir araya getiren film geliyor Tam Boyutta Gör

Türk kahramanlar dünyayı kurtaracak

Film Türkiye tarihinin önemli isimlerini bir araya getirecek. Oyuncu kadrosu ChatGPT tarafından hazırlandı. ChatGPT'ye yönetilen "Dünya bir felaketin eşiğinde olsa, hangi Türk kahramanlara ihtiyacımız olurdu?" sorusu üzerine "Mustafa Kemal Atatürk, Mete Han, Alp Arslan, Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman" yanıtını alan ekip, çeşitli sanatçılar, bilim insanları, tarihçiler ve yazılımcılarla görüşme yaptı. Türk tarihine damga vurmuş isimlerin hayat bulacağı filmin üretimine başlayan film şirketi, yapay zeka programlarında oyuncu kadrosu, senaryo ve kurguyu oluşturmaya başladı. Filmin yaklaşık 6 ay sonra beyazperdede gösterime girmesi planlanıyor.

Atatürk ve Osmanlı padişahlarını bir araya getiren film geliyor Tam Boyutta Gör

Filmin yönetmenlerinden Onur Kaygın, 20 yıllık bir hayalin ürünü olan projenin yapay zeka sayesinde hayat bulacağını vurgulayarak şunları söyledi:

“Başlangıç noktasında bir hikayeye ihtiyacımız olduğu için kendi fikrimizi yapay zekaya verdik. Yapay zeka bizim için onu senaryolaştırdı, filmin sinopsisini (özet) yazdı. Ardından bunu sinema diline uygun olarak planlara bölmesini istedik. Bize bir çekim senaryosu oluşturdu. Sonra görsel oluşturan modeller üretmesi için promtları da (istek) yapay zeka araçlarından aldık. Videoyu oluşturan yapay zekaya videoyu tarif eden de bir yapay zeka olmuş oldu. Güncel birçok uygulama da yapay zeka desteğini kullanmaya başladı. Biz de bunların tamamını bir arada kullanarak bir film ortaya çıkarmış olacağız."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim