Anlık Bildirim

İki faktörlü kimlik doğrulama uygulaması "Authy" hacklendi: 33 milyon telefon numarası çalındı!

Popüler iki adımlı kimlik doğrulama uygulamalarından Authy hacklendi. Twilio, 33 milyon kullanıcının cep telefonu numarasının çalındığını bildirerek uyarıda bulundu ve güncelleme yayınladı.
iki adımlı kimlik doğrulama authy hacklendi açıklama Tam Boyutta Gör
Authy, App Store’da popüler iki faktörlü kimlik doğrulama uygulamalarından biri. Geçtiğimiz hafta bir hacker, 33 milyon Authy kullanıcısının telefon numarasının ele geçirildiğini iddia etmişti. Twilio, hesap sayısını belirtmeden bunu doğruladı.

Twilio, kimlik doğrulaması yapılmamış bir uç nokta nedeniyle tehdit aktörlerinin telefon numaraları dahil olmak üzere Authy hesaplarıyla ilişkili verileri tanımlayabildiklerini tespit etti. Şirket “Bu uç noktanın güvenliğini sağlamak için harekete geçtik ve artık kimliği doğrulanmamış isteklere izin vermiyoruz. Tehdit aktörlerinin Twilio'nun sistemlerine veya diğer hassas verilerine erişim sağladığına dair hiçbir kanıta rastlamadık.” açıklamasında bulundu.

Twilio, tüm Authy kullanıcılarından en son sürüme güncelleme yapmalarını ve kısa mesajlara karşı dikkatli olmalarını istiyor. Şirketin açıklamasına göre telefon numaraları kimlik avı ve smishing saldırıları için kullanılabilir. Şirket, ayrıca Authy hesaplarına erişemeyen kullanıcıların derhal destek ekibiyle iletişime geçmesi gerektiğini söylüyor.

Kaynakça https://www.twilio.com/en-us/changelog/Security_Alert_Authy_App_Android_iOS https://9to5mac.com/2024/07/04/authy-hack/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim