AB Yapay Zeka Yasası şekilleniyor
Avrupa Komisyonu, OpenAI'nin yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT'nin piyasaya sürülmesinin ardından yatırım ve popülerlik patlaması yaşayan yeni yapay zeka teknolojisini düzenlemek için yaklaşık iki yıl önce Yapay Zeka Yasası'nı hazırlamaya başladı. Avrupa Parlamentosu üyeleri, taslağı bir sonraki aşama olan ve AB milletvekilleri ile üye devletlerin tasarının nihai ayrıntılarını belirleyecekleri üçlü görüşmeye taşımayı kabul etti.
Yaklaşan Yapay Zeka Yasası’na göre yapay zeka araçları risk düzeylerine göre sınıflandırılacak. Endişe duyulan alanlar arasında biyometrik gözetim, yanlış bilgi yayma veya ayrımcı dil kullanımı gibi şeyler olacak. AB, yüksek risk içeren araçları en azından şimdilik göründüğü kadarıyla yasaklamayı düşünmüyor ancak bunları kullananların operasyonlarında son derece şeffaf olmaları gerekecek.
ChatGPT veya görüntü oluşturucu Midjourney gibi üretken yapay zeka araçlarını kullanan şirketler, sistemlerini geliştirmek için kullanılan telif hakkıyla korunan materyalleri de açıklamak zorunda kalacak. Bu kuralın son iki hafta içinde hazırlanıp eklendiği belirtiliyor. Aktarılanlara göre, bazı komite üyeleri başlangıçta üretken yapay zeka modellerini eğitmek için telif hakkıyla korunan materyallerin kullanılmasını tamamen yasaklamayı önerdi, ancak şeffaflık gerekliliği lehine bundan vazgeçildi.Yapay Zeka Yasası, görüşmeler sürecinde muhtemelen yeni kurallar ile son haline evrilecektir.
Avrupa denge kurmaya çalışıyor
Microsoft’un 10 milyar dolardan fazla yatırım yaptığı OpenAI, geçen yılın sonlarında ChatGPT'yi tanıttığında dünya çapında şaşkınlık ve endişe yarattı. Sohbet robotu, birkaç hafta içinde aylık 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak tarihin en hızlı büyüyen tüketici uygulaması oldu. Teknoloji şirketleri arasında yapay zeka ürünlerini pazara sunma konusunda başlayan yarış, bazı kesimleri endişelendirdi. Elon Musk bu tür sistemlerin geliştirilmesinin altı ay süreyle durdurulması önerisini destekledi. Musk bu talebinden sonra OpenAI'a rakip olmak için kendi girişimini başlatmayı planladığını duyurdu. Bunun anlamı yapay zeka yarışı karşı olanlar da dahil olmak üzere her kesimde kızışmaya devam edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.