Anlık Bildirim

Küresel bilgisayar satış rakamları açıklandı: Apple'da büyük düşüş

Küresel PC sevkiyatları, 2024'ün üçüncü çeyreğinde geçtiğimiz senenin aynı sönemine göre hafif düşüş gösterdi, Apple'ın satışları ise dramatik şekilde azaldı. İşte markalara göre satış rakamları.
Bilgisayar satış rakamları açıklandı: Apple'da büyük düşüş Tam Boyutta Gör
Küresel bilgisayar sevkiyatları, 2024'ün üçüncü çeyreğinde geçtiğimiz senenin aynı sönemine göre hafif düşüş gösterdi, Apple'ın satışları ise dramatik şekilde azaldı. Yapay zeka destekli bilgisayarların etkisiyle küresel PC sevkiyatlarının önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde artması bekleniyor ancak şimdilik satışlar yatay seyrediyor.

International Data Corporation (IDC), 2024'ün üçüncü çeyreğinde dünya çapındaki toplam PC sevkiyatlarına ilişkin en son istatistikleri yayınladı. Toplam PC sevkiyatları, geçtiğimiz sene gerçekleşen 70,5 milyon satıştan, bu senenin üçüncü çeyreğinde 68,8 milyon satış adedine geriledi.

Bilgisayar satış rakamları açıklandı: Apple'da büyük düşüş Tam Boyutta Gör

Apple'ın satışları %24 azaldı

Lenovo, HP ve Dell'in ilk üç sıradaki yerini koruduğu listede, geçtiğimiz sene dördüncü sırada yer alan Apple, yerini Asus'a kaptırdı. Apple'ın satışları %24,2 düşerek 7 milyondan 5,3 milyona geriledi. Asus ise %10'luk büyüme rakamıyla 5,5 milyon satış gerçekleştirdi.

Yapay zeka destekli bilgisayar satışları ise sene başından bu yana iki kat artış gösterdi. Önümüzdeki yıllarda Microsoft Copilot+ AI dizüstü bilgisayar sevkiyatlarının katlanarak artması bekleniyor. Uzmanlar, AI PC'ler ve Apple'ın M4 tabanlı Mac'lerinin önümüzdeki aylarda premium segmenti canlandırmasını bekliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim