Anlık Bildirim

Bitcoin'in mucidi iddiasını yalanladı: Ben Satoshi Nakamoto değilim

Bitcoin çekirdek geliştiricisi Peter Todd, CNN'e yaptığı açıklamada, "Kayıtlara geçmesi açısından ben Satoshi değilim" dedi. Todd, belgeseli "sorumsuz" olmakla ve hayatını tehlikeye atmakla suçladı.
Bitcoin'i icat ettiğini yalanladı: Ben Satoshi Nakamoto değilim Tam Boyutta Gör
HBO'nun yeni belgeseli Money Electric: The Bitcoin Mystery, Bitcoin'in gizemli mucidi Satoshi Nakamoto'nun gerçek kimliği konusunda bir kez daha tartışmayı alevlendirdi. Filmde Nakamoto'nun Kanadalı bir yazılım geliştiricisi olan Peter Todd olabileceği öne sürülüyor.

Todd, Nakamoto olduğu iddialarını reddetti

Teori, Bitcoin forumlarındaki erken dönem yazılarından ve kripto para biriminin doğuşuyla yakından ilişkili kişilerle yapılan röportajlardan elde edilen dolaylı kanıtlara dayanıyor. Belgeselin iddiasıyla karşı karşıya kalan Todd, bunu gülünç olarak nitelendirdi. Nakamoto'nun kimliği konusundaki gizem, yıllar boyunca çeşitli teorilerin ortaya atılmasına yol açtı.

Newsweek, 2014 yılında fizikçi Dorian Nakamoto'nun Bitcoin'in mucidi olduğunu iddia etmiş, Nakamoto bu iddiayı reddetmişti. Ertesi yıl The New York Times, bilgisayar bilimci Nick Szabo'yu potansiyel aday olarak gösterdi. Avustralyalı Craig Wright da İngiltere mahkemesinin aksi yönde karar vermesine kadar kendisinin Satoshi Nakamoto olduğunu iddia ediyordu.

Nakamoto'nun 2011'den beri ortadan kaybolmasına rağmen, cüzdanlarında tuttuğu büyük miktarda Bitcoin nedeniyle önemi devam ediyor. Şu an itibariyle bu cüzdanlarda değeri yaklaşık 62,4 milyar dolar olan yaklaşık bir milyon Bitcoin bulunuyor. Mucit her kimse yapacağı eylemler kripto para piyasası üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim