Anlık Bildirim

BMW, Avrupa'da ilk defa Tesla'yı geride bıraktı: İşte en çok satan elektrikli otomobiller

BMW geçtiğimiz ay Avrupa'da ilk kez Tesla'dan daha fazla elektrikli otomobil sattı. Temmuz ayında Avrupa'da en çok satan elektrikli araç modelleri neler?       
BMW, Avrupa'da ilk defa Tesla'yı geride bıraktı Tam Boyutta Gör
BMW geçtiğimiz ay Avrupa'da ilk kez Tesla'dan daha fazla elektrikli otomobil sattı. Avrupa'da elektrik otomobil satışları yavaşlamasına rağmen BMW satışlarını arttırmayı başardı.

Jato Dynamics'in verilerine göre, geçen ay Avrupa'da geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre %2 artışla 1,03 milyon araç tescil edildi. Almanya, Fransa ve Belçika'da satışların düşmesine rağmen diğer AB pazarları büyümeyi desteklemeye yardımcı oldu.

Jato'nun verilerine göre, Avrupa'daki elektrikli araç satışları Temmuz 2024'te yıllık bazda %6 düştü. Geçtiğimiz ay 139.300 adet elektrikli araç satışı gerçekleşti ve elektrikli araçların pazar payı %14,6'dan %13,5'e geriledi.

BMW, ilk defa Tesla'yı geride bıraktı

BMW, Avrupa'da ilk defa Tesla'yı geride bıraktı Tam Boyutta Gör
Temmuz ayında elektrikli araç satışları %35 artarak 14.869'a ulaşan BMW, ilk kez Tesla'yı geride bırakarak pazar lideri oldu. Tesla, 14.561 adet ile ikinci, Volkswagen ise 12.213 adet ile üçüncü sırada yer aldı. Özellikle iX1 ve i4 modellerinin satışlarındaki artış BMW'nin başarısında rol oynadı. Bu iki model satışlarda 6. ve 7. sırada yer aldı. Tesla Model Y ise en çok satan model oldu.
BMW, Avrupa'da ilk defa Tesla'yı geride bıraktı Tam Boyutta Gör
Volvo'nun da satışları önemli ölçüde artarak pazar payını %5,5 gibi dikkat çekici bir oranda artırmayı başardı. Volvo'nun yeni EX30'u, en çok satan ikinci elektrikli model oldu.

Tesla'nın satışları %16 düşerek 14.561'e gerilese de, şirket yıl başından bu yana en çok elektrikli araç satan üretici olma ünvanını koruyor. Tesla, Temmuz ayına kadar Avrupa'da 178.700 adet araç sattı. BMW 97.525, Volkswagen ise 88.445 adet araç satışı gerçekleştirdi. Ancak, Tesla'ya rakip birçok modelin piyasaya çıkması, şirketin pazar payını eritecek gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim