Anlık Bildirim

BTÜ ve Oyak Renault'un seyir konforunu artıran buluşu patent almaya hak kazandı

BTÜ ve Oyak Renault Otomobil Fabrikaları AŞ ortaklığında geliştirilen buluş ile yol taranarak aracın süspansiyon sistemi en ideal seviyeye getiriliyor.             
BTÜ ve Oyak Renault'un seyir konforunu artıran buluşuna patent! Tam Boyutta Gör
Bursa Teknik Üniversitesi ve Oyak Renault iş birliği ile yürütülen proje ile otomobillerin süspansiyon sistemini yola göre dinamik olarak ayarlayan sistem geliştirildi. Geliştirilen buluş ile taşıtlarda kullanılan yarı-aktif süspansiyon sistemlerinin öngörülü kontrolüne girdi sağlamak amacıyla taşıtın önündeki yolun kamerayla taranmasını sağlayan yenilikçi bir yöntem ortaya konuldu. Proje, patent belgesi almaya hak kazandı.

Araca yerleştirilen kamera yolun durumunu analiz ederek dinamik süspansiyon sisteminde anlık olarak ince ayar yapıyor. Aracın yol durumuna en uygun hale gelmesi sağlanacak. Güvenli sürüş ve seyir konforu açısından en ideal duruma getirilecek.

Sistem, aracın ön camına yerleştirilen kameradan elde edilen verileri kullanarak çalışıyor. Kamera sürekli olarak yol yüzeyini tarayarak elde ettiği görüntüleri gerçek zamanlı olarak işliyor. Yoldaki ani yol bozuklukları ve küçük bozuklukları da tespit edebiliyor. Aracın süspansiyonu, güvenli sürüş ve seyir konforu açısından en ideal duruma getiriliyor.

BTÜ’de doktorasını tamamlayan Dr. Mert Büyükköprü, geliştirilen öngörülü kontrol sistemi sayesinde, yol yüzeyindeki kasisler, çukurlar ve diğer bozuklukların önceden tespit edilerek süspansiyon sisteminin buna göre ayarlandığını belirterek şunları söyledi:

“Araç henüz bu bozucu etkilere sahip yüzeylere ulaşmadan önce süspansiyon sistemi gerekli ayarlamaları yapıyor ve seyir konforunu artırıyor. Bu sayede, hem yol tutuşu hem de seyir konforu iyileştirilimiş oluyor. Örneğin, yol yüzeyindeki bir kasis tespit edildiğinde, süspansiyon sistemi kasise ya da çukura yaklaşmadan önce yumuşatılarak sürücünün ve yolcuların konforu artırıyor. Aynı zamanda aracın mekanik aksamlarının uzun ömürlü olmasına da katkıda bulunulmuş oluyor.”

“Yol Profili Kestirimi Yapılmasını Sağlayan Metot” başlıklı buluş, BTÜ ve Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. ortaklığında Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan tescillendi ve patent belgesi almaya hak kazandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
38146 kez okundu.
10 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, oyak renault ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim