Araca yerleştirilen kamera yolun durumunu analiz ederek dinamik süspansiyon sisteminde anlık olarak ince ayar yapıyor. Aracın yol durumuna en uygun hale gelmesi sağlanacak. Güvenli sürüş ve seyir konforu açısından en ideal duruma getirilecek.
Sistem, aracın ön camına yerleştirilen kameradan elde edilen verileri kullanarak çalışıyor. Kamera sürekli olarak yol yüzeyini tarayarak elde ettiği görüntüleri gerçek zamanlı olarak işliyor. Yoldaki ani yol bozuklukları ve küçük bozuklukları da tespit edebiliyor. Aracın süspansiyonu, güvenli sürüş ve seyir konforu açısından en ideal duruma getiriliyor.
BTÜ’de doktorasını tamamlayan Dr. Mert Büyükköprü, geliştirilen öngörülü kontrol sistemi sayesinde, yol yüzeyindeki kasisler, çukurlar ve diğer bozuklukların önceden tespit edilerek süspansiyon sisteminin buna göre ayarlandığını belirterek şunları söyledi:
“Araç henüz bu bozucu etkilere sahip yüzeylere ulaşmadan önce süspansiyon sistemi gerekli ayarlamaları yapıyor ve seyir konforunu artırıyor. Bu sayede, hem yol tutuşu hem de seyir konforu iyileştirilimiş oluyor. Örneğin, yol yüzeyindeki bir kasis tespit edildiğinde, süspansiyon sistemi kasise ya da çukura yaklaşmadan önce yumuşatılarak sürücünün ve yolcuların konforu artırıyor. Aynı zamanda aracın mekanik aksamlarının uzun ömürlü olmasına da katkıda bulunulmuş oluyor.”
“Yol Profili Kestirimi Yapılmasını Sağlayan Metot” başlıklı buluş, BTÜ ve Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. ortaklığında Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan tescillendi ve patent belgesi almaya hak kazandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
38427 kez okundu.
11 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, oyak renault ve