Anlık Bildirim

Canva yapay zeka destekli görüntü oluşturma platformu Leonardo.ai'yi satın aldı

Canva yapay zeka teknolojisini ürünlerine entegre etmek için önemli bir adım attı. Şirket yapay zeka destekli görüntü oluşturma platformu Leonardo.ai'yi satın aldığını duyurdu.
Canva'dan yapay zeka yatırımı: Leonardo.ai'yi satın adı Tam Boyutta Gör
Canva bu yılki ikinci büyük satın alımını duyurdu. Avustralyalı şirket şimdi de yapay zeka destekli görüntü oluşturma platformu Leonardo.ai'yi satın aldı. Yeni yatırım, Canva'nın kreatif yazılım alanında pazar lideri olan Adobe ile rekabet etmesine yardımcı olacak.

Canva, tamamlanması yaklaşık bir ay süren anlaşmanın ardından Leonardo.ai'nin görüntü ve video oluşturma modellerini ürünlerine entegre ederek kullanıcılarına yapay zeka destekli tasarım araçları sunacak. Şirketin kurucu ortağı Cameron Adams, Bloomberg'e yaptığı açıklamada bunun şirket için "en hızlı satın alım" olduğunu söyledi.

Canva'dan yapay zeka yatırımı: Leonardo.ai'yi satın adı Tam Boyutta Gör

Affinity'yi de satın almıştı

Şirket geçtiğimiz Mart ayında Mac bilgisayar kullanıcıları arasında oldukça popüler olan Affinity adlı yazılım paketini birkaç yüz milyon İngiliz sterlini karşılığında satın almıştı. Leonardo.ai'nin satın alma bedeli ise kamuoyuna açıklanmadı.

Canva'dan yapay zeka yatırımı: Leonardo.ai'yi satın adı Tam Boyutta Gör
Leonardo.ai'nin 120 çalışanı var. Şirket çevirimiçi olarak, metin tabanlı isteklere göre görüntü oluşturan bir sistem geliştirdi. Leonardo.ai, 2022 yılında kuruldu ve geçen yıl Blackbird Ventures'tan 31 milyon dolar yatırım aldı. Blackbird Ventures, aynı zamanda Canva'nın da yatırımcısı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim