Anlık Bildirim

CATL'in yenilikçi kaykay şasi sistemini kullanacak ilk model belli oldu

CATL, batarya, güç aktarma bileşenleri, süspansiyon ve frenleri önceden entegre ettiği kaykay şasiyle geliştirme ve üretim süreçlerini hızlandırmayı, modülerlik ve esnekliği artırmayı hedefliyor.

Çinli batarya devi CATL'in 2023 yılında tanıttığı CIIC (CATL Integrated Intelligent Chassis) isimli "skateboard chasis" yani kaykay şasi sistemini kullanacak ilk model olan Neta S Wagon yakında seri üretime giriyor.

Yeni Neta S Wagon, sadece Çinli üreticinin CIIC altyapısını değil herhangi bir kaykay şasi kullanan ilk seri üretim otomobil olacak. CATL'in CIIC sistemi, batarya ve elektrikli güç aktarma sistemi, süspansiyon, frenler ve diğer bileşenlerin önceden entegre edildiği bir elektrikli araç şasisi olarak tanımlanabilir. Düz bir zemine sahip olduğu için de kaykay şasi olarak adlandırılıyor.

CATL'in yenilikçi kaykay şasisini kullanacak ilk model belli oldu Tam Boyutta Gör
Üst ve alt gövde parçalarının ayrılabilmesi ve bağımsız olarak geliştirilebilmesi, kaykay şasinin en büyük avantajı olarak karşımıza çıkıyor. Bu da parçaların paralel olarak geliştirilebilmesini sağlayak prototip ve üretim aşamalarını hızlandırıyor. Modülerlik ve esneklik, gelişmiş iç mekan tasarımı, daha iyi ağırlık dağılımı, kolay bakım ve onarım, daha hızlı teknoloji entegrasyonu da avantajlar listesine eklenebilir.

CATL, geçen yıl CIIC kaykay platformunun Çin'de testlerini tamamladığını ve CLTC döngüsüne göre 100 km'de 10,5 kWsa enerji tüketimi ile 1000 kilometre menzil elde ettiğini duyurmuştu. 800V elektrik mimarisine sahip olan bu şasi, 5 dakikada 300 kilometre menzil elde edebilecek kadar şarj gücüne sahip. Bu testlerin bir B segment sedan ile gerçekleştirildiğini de belirtelim.

Haberimize konu olan Hozon Auto'nun Neta markası, bu şasinin ilk müşterisi. Öte yandan CATL'in BAIC ve Vietnam'ın elektrikli araç markası VinFast ile anlaşma imzaladığı da biliniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim