Anlık Bildirim

ChatGPT'nin ücretli abone sayısı devleri geride bırakıyor

OpenAI ücretli abone sayılarını hızla artırmaya devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre OpenAI'nin yaklaşık 9,88 milyon ücretli aylık abone sayısına ulaştığı bildirildi.
ChatGPT'nin ücretli abone sayısı devleri geride bırakıyor
OpenAI'nin rakiplerini geride bırakma süreci bu hafta da hızla devam etti. Şirket ChatGPT Plus aracılığıyla ücretli aboneleri kazanmada oldukça başarılı bir ivme yakaladı. Bu hafta yayınlanan bir rapora göre OpenAI'nin ürünleri yapay zeka alanında açık ara en popüler ve karlı olanlar olarak duyuruldu.

OpenAI'nin ücretli abone sayısı 10 milyona yaklaştı

Çalışmaya göre OpenAI'nin yıllık tekrarlayan geliri 3,4 milyar dolar civarında. Bunun yaklaşık yüzde 55'i (1,9 milyar dolar) hizmet için ayda 20 dolar ödeyen 7,7 milyon ChatGPT Plus abonesinden geliyor.

Yüzde 21'i (714 milyon dolar) şirketin ayda 50 dolar ödeyen 1,2 milyon ChatGPT Enterprise abonesinden geliyor. Kalan aboneliklerle birlikte OpenAI'nin yaklaşık 9,88 milyon aylık abonesi olduğu tahmin ediliyor.

Bu, YouTube TV'nin sahip olduğu bildirilen 8 milyon aboneden yaklaşık 2 milyon daha fazla. ChatGPT Plus ayda 20 dolar ücreti olmasına rağmen 10 milyon Disney+ abone sayısına neredeyse ulaşmak üzere.

Bloomberg'in yeni paylaştığı rapora göre, OpenAI, şirketin önümüzdeki on yıl içinde AGI'ye (Güçlü yapay zeka) ulaşmayı hedeflemesiyle yapay zeka sistemlerinin yeteneklerini ölçmek için beş kademeli bir ölçek geliştirdi. Şirket, ölçeğini haftanın başlarında çalışanlar ve yatırımcılarla dahili olarak paylaştı.

OpenAI'nin tüzüğü AGI'yi ekonomik açıdan en değerli işlerde insanlardan daha iyi performans gösteren, tüm insanlığa fayda sağlayan son derece otonom sistemler olarak tanımlıyor. Şirket doğrudan güvenli ve faydalı AGI (Artificial General Intelligence) inşa etmeye çalışacağını belirtiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim