Anlık Bildirim

Chery, Türkiye yatırımı için imzaya çok yakın

Çin’in en büyük otomotiv devi BYD’nin 1 milyar dolarlık yatırımının ardından bir başka Çinli dev Chery’nin Türkiye'de planladığı yatırım sürecinde ciddi ilerleme kaydettiğini bildirildi.

Chery, Türkiye yatırımı için imzaya çok yakın Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz ay Çinli otomobil devi BYD, Türkiye'ye 1 milyar dolar yatırım yapma kararı almış ve Manisa’da 150 bin araç kapasiteli üretim tesisi ile mobilite AR-GE merkezi kuracağını açıklamıştı. Şimdi ise Chery'nin Türkiye'de planladığı yatırım sürecinde ciddi ilerleme kaydettiği bildiriliyor.

CNBC-e'nin haberine göre Çinli otomotiv devi Chery ile imzaların atılmasında artın son virajlara girilmiş durumda. Türkiye’de temmuz ayında en çok satan üçüncü firma olan Chery, pazardaki büyümesini güçlendirmek, Türkiye üzerinden Avrupa ve diğer yakın pazarlara daha fazla ihracat yapmak istiyor.

Eylül ayında netleşecek

Aktarılanlara göre fabrikanın kurulacağı yer seçimi ve Chery'in içten yanmalı araçlar için de imtiyaz talebinde bulunması görüşmelerin uzamasına neden oluyor. Türkiye ise artık içten yanmalı araçlar özelinde bir teşvik paketi veya imtiyaz sunmaya niyetli değil. Yetkililer hibrit, elektrikli araçlar, batarya teknolojileri ve yeşil yatırımlar konusunda teşvikler vermek istiyor.

Geçtiğimiz hafta yayına aldığımız haberimizde Chery’nin üretim tesisi için lokasyon tercihinin Samsun yönünde olabileceğini aktarmıştık. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Chery’nin Samsun’a gelip incelemelerde bulunduğunu söylemişti. Bununla birlikte fabrika için Manisa’nın da alternatifler arasında olduğu belirtiliyor. Habere göre sürecin Eylül ayında netlik kazanması bekleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, mayıs ayında BYD ve Chery ile görüşmelerin ileri aşamada olduğunu söylemişti. Ayrıca yatırım özelinde MG'nin sahibi olan SAIC ve Great Wall Moto ile de görüşmeler yapıldığı açıklanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4646 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
chery, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim