Anlık Bildirim

Çinli MG de Türkiye’de üretim yapmak istiyor

Çinli otomotiv şirketlerinin Türkiye’ye olan ilgisi artıyor. BYD’nin yatırım kararı ve Chery’nin yatırımda son aşamaya gelmesinin ardından şimdi de MG, Türkiye’de üretim yapmak istiyor.
Çinli MG de Türkiye’de üretim yapmak istiyor Tam Boyutta Gör
Doğan Holding CEO'su Çağlar Göğüş, CNBC-e canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunarak, şirketin stratejik hedeflerini ve geleceğe yönelik yatırımlarını değerlendirdi. Göğüş, Türkiye ekonomisindeki gelişmeler, otomotiv ve enerji sektöründeki projeler ve şirketin 2025’e hazırlık süreci hakkında bilgi verirken yaptığı önemli açıklamalardan biri, Çinli üretici MG ile olan iş birliği oldu.

"MG üretimi için Çin tarafıyla çalışıyoruz"

Göğüş, MG'nin Türkiye’de üretime başlaması üzerine yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ve bu projenin otomotiv sektöründe ciddi bir potansiyel taşıdığını vurguladı.

MG, otomotiv grubumuzun önemli bir parçası. İyi başladı, iyi de gidiyor. Türkiye’de Çinli otomotiv üreticilerinin üretim yatırımları da gündemde. Biz de o bağlamda Çin tarafıyla da çalışıyoruz. Üzerinde çok yoğun çalıştığımız bir proje… MG'nin Türkiye üretimi üzerinde çalışıyoruz. Bunlar ciddi projeler. Doğan Trend'in 35'in üzerinde bayisi var, 1,2 milyar euroluk servis yatırımı var. İyi bir teşkilat oldu. Onu da büyütüp faydalanmaya devam edeceğiz.

BYD’nin 1 milyar dolarlık yatırımı sonrasında Türkiye’ye olan ilgi artmış durumda. BYD, 150 bin araç kapasiteli fabrika, Ar-Ge merkezi ve tedarikçi parkı ile yatırımını gerçekleştirecekken bir diğer Çinli Chery ile de görüşmeler sürüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, geçtiğimiz günlerde Chery’nin Türkiye yatırımı için de son aşamaya gelindiğini açıklamıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
8 Kişi Okuyor (1 Üye, 7 Misafir) 4 Masaüstü 4 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
2866 kez okundu.
19 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
doğan holding, Çağlar Göğüş ve
3 etiket daha mg Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim