Anlık Bildirim

Çinli Nio, Audi’nin Avrupa’daki fabrikasını satın almak istiyor

Avrupa, Çinli elektrikli otomobil üreticilerine getireceği yüksek ek gümrük vergiler nedeniyle tepki çekiyor. Çinli üretici Nio ise, Audi’nin fabrikasını satın alarak vergiden kurtulma niyetinde.
Çinli Nio, Audi’nin Avrupa’daki fabrikasını satın almak istiyor Tam Boyutta Gör
Çinli otomobil üreticisi Nio, Avrupa Birliği'nin Çin'den ithal edilen elektrikli araçlara uyguladığı yüksek vergilerden kaçınmak amacıyla Audi'nin Brüksel'deki fabrikasını satın almayı planlıyor. Şirket, bu hamleyle ithalat yerine Avrupa'da üretim yaparak sadece vergide kurtulmak değil, aynı zamanda maliyetleri de düşürme niyetinde.

Brüksel fabrikası Nio’nun radarında

Audi’nin Q8 e-tron modelini ürettiği Brüksel fabrikası, düşük satışlar nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Nio'nun bu tesisi devralma girişimi, Çin'den Avrupa’ya ithal edilen araçlara uygulanan yüzde 20,8’lik ek verginin (AB, bu vergiyi mevcut yüzde 10 verginin üzerine koyuyor) oluşturacağı mali baskıyı hafifletmeyi amaçlıyor. Aktarılanlara göre Nio yöneticileri kısa bir süre önce, radara alınan bu tesisi gezdi. Firmanın 23 Eylül’e kadar VW Grubu yöneticileri için bir teklif hazırlayıp sunacağı iddia ediliyor.

Öte yandan Audi, geçtiğimiz günlerde fabrikada çalışan yaklaşık 3.000 işçiye iki aşamalı işten çıkarma planı ile ilgili uyarılarda bulundu. Şirket, yavaş satışlar nedeniyle Q8 e-tron ve Sportback modellerinin üretimini durdurmayı planlarken, VW Grubu’nun tesiste yeni bir model üretme niyetinde olmadığı da belirtildi. Bu durum, fabrikanın geleceğinin belirsiz hale gelmesine neden oldu.

Sendika liderleriyle yapılan görüşmelerde Audi yöneticileri, fabrikanın ekonomik olarak kullanışlı bir alternatifi olmadığını, yani işgücünün tek kurtuluş umudunun başka bir şirketin gelip 1954 yılında VW Beetle üretmeye başlayan tesisi satın alması olduğunu söyledi. Nio'nun anahtarları alması halinde Brüksel'de hangi modelleri üretebileceği belli değil. Firma Avrupa'ya 2021 yılında geldi ve şu anda kıtadaki beş ülkede bir dizi sedan ve SUV sunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim