RMIT Üniversitesi ve biyomedikal start-up şirketi olan Soterius işbirliğiyle küçük miktarda SARS-CoV-2 virüsünü ve varyantlarını tespit edebilen biyosensör geliştiriliyor. Bu sensör bir kişi çalışma ortamına girmesi gerektiğinde veya tıbbi bir Covid-19 testi yapması ve kendini tecrit etmesi gerektiğinde güvenilir bir şekilde bir dakika içinde sonuç verebilir.
Başarılı bir şekilde prototipi üretilen Soterius Scout Sensörü, 2022'nin başlarında ticari olarak piyasaya sürülebilmesi için daha da geliştiriliyor. Bu sensörler ilk olarak Avustralya'da üretilecek ve başlangıçta hastaneler ve daha sonra da yaşlı bakım yerler, karantina oteller, havaalanları ve okullar da dahil olmak üzere diğer yoğun yerlere de teslim edilecek.
Soterius'un kurucu ortağı Dr. Alasdair Wood, biyosensörlerinin kişisel bir karta sığabilecek kadar küçük ve kullanımının da kolay olduğunu söyledi. Kullanımı için insanlara verilecek olan kartların yalnızca kontrol noktalarında sensörden geçirilmesi yeterli. Öte yandan Wood, Soterius Scout Sensörü'nün virüsle mücadele için hayati bir önem taşıyacağını ve hatta ilerideki virüslerle savaş için de gerekli olacağını söylüyor.
RMIT Burnet Enstitüsü ile birlikte yürütülen araştırmalarda sensörün, SARS-CoV-2 spike proteinini etkileyici doğrulukla tespit edebildiği aktarılıyor. Öte yandan daha etkileyici olan ise hastalık asemptomatik olsa bile sensör bunu anlayabiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über