Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internete yeni kullanıcılar katılıyor. Kullanıcı sayısı arttıkça dolandırıcı sayısı da benzer oranda artıyor. Özellikle de çocuklar ve yaşlılar, dolandırıcıların bir numaralı hedefleri oluyor. Gerçek gibi görünen sahte kullanıcılarla ve cazip tekliflerle bilinçsiz kullanıcılar tuzağa düşürülüyor.
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, sosyal medya üzerindeki 8 farklı dolandırıcılık yöntemi hakkında vatandaşlarını uyardı. Bu tuzakları pek çoğumuz biliyoruzdur ancak herkesin bilinçlenmesi için çevremizdekileri uyarmakta fayda var.
Sosyal medyada sık kullanılan dolandırıcılık yöntemleri
- Kredi Tuzağı: Anında kredi çekebileceğiniz iddiasıyla kişisel bilgiler ve ön ödeme istenen dolandırıcılık yöntemidir.
- Kripto Varlık Dolandırıcılığı: Paranızı kripto varlıklara yatırarak kar edeceğinizi vadeden ve ödeme istenen dolandırıcılık yöntemidir.
- Sahte Kurum Hesapları: Kamu kurumlarının veya şirketlerin ismi kullanılarak açılan sahte hesaplardan paylaşılan linkler ile kredi kartı bilgilerinin çalındığı dolandırıcılık yöntemidir.
- Sahte Arkadaş Dolandırıcılığı: Arkadaşlık yoluyla güven kazanan dolandırıcıların kişisel bilgileri ele geçirdiği ve daha sonra para istediği dolandırıcılık yöntemidir.
- Piyango Dolandırıcılığı: Ödül kazandığınızı söyleyen ve ödülü elde edebilmek için ödeme istenen dolandırıcılık yöntemidir.
- Ücretli Üyelik Dolandırıcılığı: Uygun fiyata film veya müzik platformu üyeliği verme iddiasıyla ödeme istenen dolandırıcılık yöntemidir.
- Sahte Sosyal Medya E-Postaları: Sosyal medya platformlarının ismi ve arayüzü kullanılarak hazırlanan e-postalar ile kullanıcı adı ve şifrelerin ele geçirildiği dolandırıcılık yöntemidir.
- Düşük Fiyatlı Satış Dolandırıcılığı: Özellikle elektronik eşyaların piyasa fiyatının çok altında fiyatla satışa sunulduğu iddia edilen dolandırıcılık yöntemidir.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
7496 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
facebook, twitter ve